Siirt'te Tarım Ve Hayvancılık Masaya Yatırıldı

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, "Siirt'te sanayinin gelişmesi, tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi ve desteklenmesi ile olur." dedi.Siirt'te tarım ve hayvancılık masaya yatırıldı. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından...

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, "Siirt'te sanayinin gelişmesi, tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi ve desteklenmesi ile olur." dedi.

Siirt'te tarım ve hayvancılık masaya yatırıldı. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından organize edilen toplantıda, il genelinde tarım ve hayvancılık alanında yapılan çalışmalar, geliştirilen projeler, sorunlar ve çözüm yolları tartışıldı.

Kültür Merkezi'nde, Vali Mustafa Tutulmaz başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya; Vali Yardımcısı Bahadır Yörük, ilçe kaymakamları, İlçe Ziraat Odası başkanları, birlik başkanları, köy muhtarları, ilgili sektör temsilcileri ve çiftçiler katıldı.

Toplantını açılış konuşmasını yapan Vali Tutulmaz, "Tarım ve hayvancılık, ilimizin kalkınması için lokomotif bir sektördür. Siirt’in sahip olduğu kaynakların tarım sektöründe kullanılması için büyük bir çapa sarf ediyoruz. Siirt’te tarımsal alanda son yıllarda yapılan yatırımlar, desteklemeler ve gözlenen gelişmeler umut vericidir. İlimizde tarıma dayalı sanayinin gelişmesi hepimizin arzusudur. Siirt'te Sanayinin gelişmesi, tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi ve desteklenmesi ile mümkündür. Bu konuda yatırım yapmak isteyen müteşebbislerimize her türlü desteği veriyoruz. Çiftçimizin; üreticimizin gelirini daha fazla arttırmaya yönelik çalışmalar yapıyoruz. Özel İdare bütçemizden de çok önemli kaynakları tarıma ayırıyoruz.” dedi.

Vali Tutulmaz,”Bölgesel kaynakların çok iyi tespit edilerek, azami düzeyde değerlendirilmesi gerekir. Bu doğrultuda, Tarım Bakanlığınca yürütülen destek programları büyük bir fırsattır. Siirt’in sahip olduğu tarımsal marka ürünlerimiz olan Siirt Fıstığı, Pervari Karakovan Balı, Zivzik Narı gibi ulusal marka ürünlerimize yoğunlaşmalı, bu ürünlerin geliştirilmesi, yaygınlaştırılması ve üreticilerimizin desteklenmeleri yönünde projeler geliştirmeliyiz.” diye konuştu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık il Müdürü İzzet Murat ise Siirt'in tarım ve hayvancılık alanındaki projelerini ve desteklemelerini anlatan geniş bir sunum yaptı.

Konuşmaların ardından, soru ve cevap bölümüne geçilerek, karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri