Siirt’te Öğretmenler Günü Kutlandı

Siirt’te, 24 Kasım Öğretmenler günü düzenlenen törenle kutlandı.Cumhuriyet Caddesinde Atatürk anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan tören, İl Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay’ın Atatürk anıtına çenek sunulmasıyla başladı. Saat...

Siirt’te, 24 Kasım Öğretmenler günü düzenlenen törenle kutlandı.

Cumhuriyet Caddesinde Atatürk anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan tören, İl Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay’ın Atatürk anıtına çenek sunulmasıyla başladı. Saat 10,00’da Kültür Merkezinde, Siirt Milletvekili Osman Ören, Siirt Vali Vekili Bahadır Yörük, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halil Soysal, İl Jandarma Komutanı Albay Şenol Yeloğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay, okul müdürleri ve öğretmenlerin katılımıyla düzenlenen program saygı duruşu ve iStiklal Marşı ile başladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaparak, öğretmenlik mesleğinin insanlık tarihinin en anlamlı mesleği olduğunu söyledi. Suay, “Çok yakın zamanda eğitimsizlikten kaynaklanan 6-7 Ekim tarihleri arasında yaşanan olaylar hepimizin yüreğini yaktı. Onları yapanlar 13-14 yaşlarında gençlerdir. Eğer o insanlar eğitilebilseydi o okullar yanar mıydı? Dolayısıyla bize yüklenen bu ağır sorumluluğun içindeyiz. Öğretimin yanında eğitime büyük bir ağırlık vermemiz gerekir.” şeklinde konuştu.

Öğretmenler adına konuşan edebiyat öğretmeni Hayrettin Amcalar ise bir milletin çağdaş ülkeler düzeyine erişebilmesi için eğitim ve öğretimin kaliteli ve bilimsel yöntemlerle yürütülmesiyle ancak mümkün olabileceğini söyledi.

Daha sonra mesleğe yeni giren öğretmenlerin yemin töreninden sonra Takasbank Güzel Sanatlar Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından müzik dinletisi yapıldı. Program, Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından halk oyunları gösterimi ve ezgileri adlı kitabının tanıtımı ve galası ile sona erdi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri