Siirt'te Kaçakçılık Operasyonları

Siirt İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyonlarda kaçak akaryakıt, sigara ile sahte para ele geçirildi. Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, "Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü...

Siirt İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyonlarda kaçak akaryakıt, sigara ile sahte para ele geçirildi.

Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, "Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince “Akaryakıt Kaçakçılığı Suçlarına” yönelik yapılan çalışmalar kapsamında; Ülkemizde son zamanlarda yaşanan otobüs yangınlarında araçların kaçak akaryakıt ve benzeri maddeleri kullanmaları sebebiyle meydana geldiği tespit edilmiştir. İlimizde turizm firmalarında kullanılan otobüsler üzerinde yapılan denetimler kapsamında görevlilerimizce bir turizm firmasında kullanılan araç deposundaki yakıtta yapılan incelemede yakıtın kaçak olduğu tespit edilmiş ve 365 litre kaçak akaryakıta (motorin) el konulmuştur. Konu ile ilgili olarak 1 şüpheli şahıs hakkında '5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'na muhalefet suçundan işlem başlatılmış, ifadelerin ardından serbest bırakılmıştır." denildi.

Açıklamaya göre, şahısların alış veriş yapmak suretiyle piyasaya sahte banknot vermek suretiyle parada sahtecilik suçu ile ilgili olarak yapılan çalışmalarda; sahte olduğu değerlendirilen 1 adet 200, 1 adet 100, 1 adet 50, 3 adet 200 lira ele geçirildi. Konu ile ilgili olarak 4 ayrı yakalama sonucunda 550 lira bulundu ve 7 şüpheli hakkında 'Parada Sahtecilik'” suçlarından işlem yapıldı. Şahıslardan biri Siirt Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanarak Siirt E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü'ne teslim edildi.

    OPERASYONLAR KAPSAMINDA ÇOK SAYIDA KAÇAK SİGARA ELE GEÇİRİLDİ

    İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince 'Kaçakçılık Suçlarına7 yönelik yapılan 5 ayrı yakalama kapsamında 33 bin 640 paket kaçak sigaraya el konuldu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri