Siirt'te Akıllı Kartlar İle Halk Otobüsü Seferleri Başladı

Siirt Belediyesi bünyesinde şehir merkezinde toplu taşıma hatlarında yaşanan aksaklıkları ve toplu taşıma hattı bulunan bazı bölgelere toplu taşıma araçlarının gitmesine yönelik, 'Kentte yaşamın olduğu her yere ulaşım' sloganıyla...

Siirt Belediyesi bünyesinde şehir merkezinde toplu taşıma hatlarında yaşanan aksaklıkları ve toplu taşıma hattı bulunan bazı bölgelere toplu taşıma araçlarının gitmesine yönelik, 'Kentte yaşamın olduğu her yere ulaşım' sloganıyla hazırlanan proje kapsamında Siirt belediyesi bünyesinde bulunan Halk Otobüsleri test seferlerine başladı.

Halk otobüsleri ilk test seferlerine Siirt Üniversitesi hattında akıllı kart kullanılarak yapıldı.

Siirt kent merkezinde 3 dilde hizmet verecek halk otobüslerinin Cumhuriyet Meydanı, Hükmet, Turan Beyazıt caddeleri, KYK Kız Yurdu, Yeni Devlet Hastanesi, Nihat Aykut caddesi, Diş hastanesi güzergâhından Siirt Kurtalan yolu üzerinde bulunan Siirt Üniversitesi Kezer Yerleşkesine başlayan test seferlerinde ilk kez uygulanan akıllı kart ile yolculuk yapmaya başladı.

Yeni uygulayamaya özellikle üniversite öğrencileri büyük ilgi gösterdi. Halk otobüslerinde yolculuk yapan Kahraman Türksoy isimli öğrenci, bu hizmette emeği geçenlere teşekkür edip, “Daha önceleri dolmuşlar ile üniversiteye gidiyorduk. Öğrenciler için dolmuş fiyatı bayağı pahalıydı ve zaman sorunu yaşıyorduk. Dolmuşta fiyatlar 1,25 TL iken şimdi halk otobüslerinde ücret 60 kuruş. Buda biz öğrenciler için ekonomik bir kazanç” dedi.

Mehmet Salih Demir isimli öğrenci de “Biz daha önce dolmuşlar ile üniversiteye hem pahalı hem de rahat olmayan bir yolculuk yapıyorduk. Toplu taşımada Siirt Belediyesi tarafından böyle bir hizmettin başlatılmasından dolayı emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” dedi.

Siirt Belediye Ulaştırma Sorumlusu Cemal Turhan ise test seferlerinin başlamasıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, belediye olarak halka daha rahat ve hızlı ulaşımı sağlamak amacıyla halk otobüslerini hizmete soktuklarını ifade etti. Turhan, “Halkımızın yoğun isteği üzerine şehrimizde halk otobüsleri seferlerini başlatmış durumdayız. İlk test seferlerimizi yoğunluktan dolayı üniversite hattında başladık. Önümüzdeki günlerde diğer hatlarımızda test seferlerimiz başlayacak ve 20 Ekim itibariye halk otobüslerimiz yurttaşlarımıza çok sayıda hatta hizmet vermeye başlayacak.” bilgisini aktardı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri