Siirt Pmyo Yeni Akademik Yıla Başladı

Siirt Polis Meslek Yüksek Okulu'nda (PMYO) 2014-2015 eğitim öğretim yılı törenle başladı.Şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan törende, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. Polis Meslek Yüksek...

Siirt Polis Meslek Yüksek Okulu'nda (PMYO) 2014-2015 eğitim öğretim yılı törenle başladı.

Şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan törende, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Sami Ekim, okul olarak yapılan çalışmalarla birçok sosyal sorumluluk projelerini hayata geçirdiklerini belitti. Ekim; Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı aile, ülke, millet sevgisi ile dolu ,hukukun üstünlüğüne ve insan haklarına saygılı, akıl ve bilimi kendine rehber edinmiş polisler yetiştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz ise eğitimin 7'den 70'e herkes için önemli olduğunu, ancak polislik mesleği için daha da önem arz ettiğini söyledi. Polisin, toplumun her kesiminde, günün her saatinde toplumun içinde olan kişiler olduğunu ve dolayısıyla toplumun değer yargılarını toplumun sahip olduğu değer yargılarına saygılı olarak hareket etmeleri gerektiğini kaydeden Vali Tutulmaz, değer yargılarına sahip hareket edilmesi için hukukun çok iyi bilinmesi gerektiğini ifade etti. Vali Tutulmaz, şöyle dedi: "Suç örgütleri belki sizden çok daha hızlı çalışıyor, olaylara sizden daha çok kafa yoruyor. Dolayısıyla sizin her türlü suçla mücadelede aynı başarıyı ve hatta onlardan bir adım daha öne geçebilmeniz için bugünlerden donanımınızı iyi yapmanız gerekir. Hocalarınızın size öğretecekleri ve hocalarınızın size söyleyeceklerini çok hassas bir şekilde dinlemeniz gerekiyor. Bu da daha sonra elde edilebilecek şeyler değil, çünkü iş hayatına girdiğinizde iş hayatının peşinden koşturmaktan öğrenmeye fırsatınız olmayabilir."

Siirt Polis Meslek Yüksek Okulunun tanıtıldığı slayt gösterisinin ardından, Siirt Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Korkmaz tarafından “Farklı Kültürlerin İnsan Davranışlarına Etkisi" konulu ilk ders anlatıldı. Tören, kokteylin ardından çekilen hatıra fotoğraf ile sona erdi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri