Siirt Gençlik Merkezi Ankara'da Stand Açtı

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Gençlik Merkezi 18-20 Kasım 2014 tarihleri arasında Ankara’da gerçekleştirilen 'Gençlik Merkezi Günleri'ne katıldı.Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen...

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Gençlik Merkezi 18-20 Kasım 2014 tarihleri arasında Ankara’da gerçekleştirilen 'Gençlik Merkezi Günleri'ne katıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen programda Siirt Gençlik Merkezi standı ziyaretçi akınına uğradı.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Congresium Kongre ve Gösteri Merkezinde gerçekleştirilen organizasyonda Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Faruk Özçelik, Milletvekillerimiz Afif Demirkıran ve Osman Ören, Vali Yardımcısı Gürbüz Saltaş, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Sinan Aksu, Eğitim, Kültür ve Araştırma Genel Müdürü Harun Sönmez, Genel Müdür Yardımcıları ve Daire Başkanları, Milli sporcular, Ankara’da yaşayan Siirtliler ve çok sayıda vatandaş standını ziyaret etti. Standı ziyarete gelen Gençlik ve Spor Bakan Akif Çağatay Kılıç’a Siirt Battaniyesi hediye edildi.

Organizasyonda 81 il tarafından açılan stantlarda gençlik merkezlerinde üretilen eserler ile yöresel ürünler sergilendi. Çeşitli illerdeki gençlik merkezlerinden gelen gençlerin buluştuğu ve renkli etkinliklerin yer aldığı organizasyonda Murat Kekilli ve Uğur Işılak konser verdi.

Sosyal proje kapsamında düzenlenen ve üç gün süren organizasyonda Gençlik Merkezi’nde gençlerin hazırladıkları ebru, hat, çinicilik gibi atölye çalışmaları sergilendi. Ayrıca ilimizin yöresel ürünleri olan kilim, battaniye, fıstık, bal başta olmak üzere bir çok ürün davetlilerin beğenisine sunuldu. Gençlik Merkezi standına gelen ziyaretçilere Siirt fıstığı ikram edildi. Stantta açılan Hat atölyesiyle de en renkli stantlardan birisi olan Gençlik Merkezi standı davetlilerin ilgi odağı oldu.

Siirt standının ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi gördüğünü ifade eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hüssam Olğaç, gençlere yönelik olarak ilk kez düzenlenen 'Gençlik Merkezi Günleri'nin amacının ülkenin dört bir yanından gelen gençleri birbirleriyle tanıştırıp kaynaştırmak, Gençlik Merkezlerinde ürettikleri eserleri sergilemek ve illerin tanıtılmasına katkı sağlayacağını söyledi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri