Şiir okuma kompozisyon ve resim yarışması

Akşehir'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde, ilköğretim ve ortaöğrenim okulları arasında yapılan şiir okuma, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrenciler belirlendi.
Yapılan değerlendirme sonucunda, şiir okuma dalında ilköğretim bazında birinciliği Atakent İlköğretim Okulundan Sema Beyza Ayran, ikinciliği Cumhuriyet İlköğretim Okulundan Ayşenur Akkurt, üçüncülüğü ise Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulundan Yasemin Borak aldı. 
Liseler bazında ise Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencisi Merve Orhan birinci, Anadolu Lisesinden Selin Damla Çaylı ikinci ve Seyit Mahmut Hayrani Anadolu Lisesinden İsa Başeğmez üçüncü oldu. 
''Atatürk ve Cumhuriyet'' konulu kompozisyon yarışmasında ise Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulundan Merve Yetkin birinci, Nasreddin Hoca İlköğretim Okulundan Simla Şahin ikinci olurken, üçüncülüğü Gölçayır İlköğretim Okulundan Adnan Vardar elde etti. 
Resim Yarışmasında da, Tarık Buğra İlköğretim Okulundan Mustafa Tanrıkulu birinciliği alırken, Yıldırım İlköğretim Okulundan Büşra Köreken ikinciliği, Nasreddin Hoca İlköğretim Okulundan Yücel Top ise üçüncülüğü aldı. 
Dereceye giren öğrencilerin ödüllerinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenleri esnasında verileceği bildirildi.


 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri