Sigortası ücretleri düştü

Konya Sigortacılar Derneği Başkanı İsmail Kaygısız, araç trafik sigortası ücretlerinde serbest piyasa uygulamasına geçilmesinin sigorta fiyatlarının düşmesine neden olduğunu söyledi.
 
Kaygısız yaptığı açıklamada, araçlarda trafik sigortasının yaptırılmasının bir zorunluluk olduğunu, sigortasını zamanında yaptırmayan araç sahiplerinin yeni sigorta yaptırmak istediklerinde ek bir ceza ödemek zorunda kaldıklarını belirtti.
2008 yılının Temmuz ayına kadar trafik sigortalarının tüm firmalarca standart tarife üzerinden yapıldığını dile getiren Kaygısız, bu tarihten sonra araç sigorta ücretlerinde serbest piyasa döneminin başladığını vurguladı.
Araç trafik sigortası ücretlerinde serbest piyasa uygulamasına geçilmesinin sigorta fiyatlarının düşmesine neden olduğunu anlatan Kaygısız, şunları kaydetti:
''Eskiden sigorta şirketlerine bağlı çalışan sigorta bayilerinin devamlı müşterileri vardı. Herkes aracının trafik sigortasını, firmalara göre fiyat değişmediği için aynı sigorta bayisine yaptırıyordu. Serbest piyasa uygulaması başladığı günden bu yana sigorta bayilerini sabit müşterilerini koruyamaz hale geldi. Firmalar arasındaki rekabet son dönemde daha da arttı. Çünkü müşteriler, daha düşük fiyata, daha kaliteli hizmet veren sigorta firmalarına yöneldi. Halen piyasada aynı aracı bir firma 80 TL'ye sigortalarken, bir başka firma aynı aracın sigortası için 200 TL istiyor.''
Bu durumdan vatandaşa hizmet veren sigorta bayilerinin olumsuz yönde etkilendiğini dile getiren Kaygısız, ''Bayiler, müşterilerin ilgi gösterdiği sigorta şirketleriyle anlaşarak onların da poliçelerini kesmeye başladı. Çok sayıda sigorta bayisinin işleri ise önemli oranlarda azaldı, ciddi sıkıntıya girdiler'' diye konuştu.
Kaygısız, araç sahiplerinin şuan en çok, fiyatı uygun olan ve kaza sonrası anlaşmalı servisler aracılığıyla daha hızlı hizmet verdikleri bilinen sigorta şirketlerini tercih ettiğini sözlerine ekledi.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri