Sigortacı zararını ‘oto’dan çıkaracak

1 yılda neredeyse iki katına çıkan sigorta primleri sürücüleri zorlamaya başladı.

Fahiş fiyatla sigorta yapıldığını söyleyen TŞOF Başkanı Apaydın, “Araçlar sigortaya çalışsa yeridir” dedi.

Trafiğe çıkan araçların zorunlu olarak yaptırdığı trafik sigortası, 2013’e büyük zamlarla girdi. Otomobil sahipleri, geçtiğimiz yıl 250 liraya yaptırdıkları trafik sigortası için bu yıl neredeyse iki kat prim talep eden sigortacılara isyan ederken Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Recep Koçak, 2012’nin ilk 9 ayındaki 652 milyon liralık zararın, başta prim artışı olmak üzere bazı önlemlerin alınmasını kaçınılmaz hale getirdiğini belirtti.

Konuyu Ahmet Genç’e götürdük Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, “Sigortacılar son 1 yıldır fahiş fiyatlarla sigorta yapıyor” dedi.

Konuyu Hazine Müsteşarlığı Hazine Genel Müdürü Ahmet Genç’e götürdüklerini ifade eden Apaydın, “Sadece otomobiller değilminibüslerden de çok fazla para alınıyor.

Minibüslerden 8-10 bin liralık zorunlu sigortayı yaptırmalarını istiyorlar. Araçlar sadece sigortaya çalışsa yeridir. Türkiye’de 16 milyondan fazla taşıt bulunuyor. Zamlar yüzünden bunların yaklaşık 4 milyonu sigortasını yaptıramıyor” şeklinde konuştu.

Trafik sigortasının bir tavanı olması gerektiğine işaret eden Apaydın, şöyle devam etti: “Bu durumu tekrar tartışacağız. Başkan Recep Koçak'ı da davet ettik.

Sigortacılar zarar ettiklerini söylüyor. Örneğin trafik sigortası 1000 liraysa Ankaramerkezde de bu fiyat, Çamlıdere’de de. Ankara merkezde taşıt çok trafik fazla desek bile Çamlıdere’de ne var da aynı primi ödüyorlar?”

Yedek parça ve tamir fiyatları arttı

Zarara neden olan faktörleri sıralayan Recep Koçak, “En önemli nedenler maddi hasarlı kazalarda tarafların kendi aralarında anlaşarak tutanak düzenlemelerine olanak veren düzenlemeden sonra, tazminat taleplerinde ortaya çıkan artış ve fiyat rekabeti nedeniyle oluşan düşük prim seviyeleri. Ayrıca yedek parça ve tamir fiyatlarındaki artış da etkili oldu” dedi.

Bugün

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri