Sigorta ücretleri vatandaşı bezdirdi

Zorunlu trafik sigortasında fahiş fiyatlar devam ediyor. 2009 yılında aracı için 270 lira ödeyen bir vatandaş bu yıl bin 850 TL prim ödedi. Vatandaşlar fahiş fiyatlar karşısında kimseyi muhatap bulamadıklarını ifade ediyor

Türkiye’de araç alan her vatandaşın 10 gün içinde yasalara göre yaptırmaya mecbur olduğu zorunlu trafik sigortası, fahiş fiyatlarıyla cep yakmaya devam ediyor. Zorunlu trafik sigortalarını yatırmadığı zaman araçların trafikten çekilmesi söz konusu olduğu için vatandaş yüksek fiyatlı trafik sigortasına mahkum ediliyor. Geçtiğimiz 10 yıl içerisinde zorunlu trafik sigortası fiyatları yaklaşık 10 kat arttı. Sigorta fiyatlarından kaza yapan da yapmayan da ciddi oranda etkileniyor. Geçimlerini direksiyon sallayarak kazanan taksi şoförleri de fahiş trafik sigortası ücretlerinden dolayı isyan ediyor. Nihat Horasan isimli bir taksici, 25 senelik şoförlük hayatında bir kez kazaya karışmadığını fakat sigorta şirketlerinin buna rağmen çok yüksek meblağlarda prim ödettiğini ifade etti. 2009 yılında ticari aracı için 270 lira sigorta primi ödediğini bu rakamın 2013’te 750 lira olduğunu ve son olarak da 2017 yılında bin 850 lira ödediğini belirten Horasan yaşanan artışın kabul edilebilir olmadığını ifade etti.

KAZA OLSA SİGORTANIN FAYDASI YOK

Fahiş fiyatlar karşısında hiçbir muhatap bulamadıklarını söyleyen Horasan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sigortacıya gidiyoruz ‘Bizimle ilgisi yok’ diyor. Kim kardeşim bunun sorumlusu? Bizim derdimizle kim ilgilenecek? Nerede bu yetkililer? Bir sürü yabancı firmaya sigorta parası ödüyoruz. Kim bu firmalar, ödediğimiz paralar nereye gidiyor? 25 senedir taksicilik yapıyorum, sigortadan bir kez para almışlığım yok. Araştırsınlar baksınlar, bir tane çıksın istedikleri parayı vereyim. İş arkadaşlarımız da çok perişan bu konudan. Bir çamurlukta ufak bir hasar olmuş arkadaşıma 5 bin 500 lira masraf çıkartmışlar. Sigortanın ne manası kalıyor bu para ödetilecekse? Biz eğer kaza yaparsak hasarı kendimiz yaptıralım, sigorta ödemeyelim. Bu sigorta zulümden başka bir şey değil. bin 850 lira sigorta parası çıkarmışlar bu sene. Kazası olmayan adama niye bu kadar yüksek paralar çıkarıyorsunuz? Seçilen milletvekilleri ne iş yapıyor? Vatandaşın derdi bu, hadi çözün. Her sene yaşadığımız bu soyguna bir son verin.”

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (5)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri