Sığınmacı kadınlara sağlık taraması

Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Aile Hekimliği Ana Bilim Dalı öğretim üyeleri, Şefkat-Der'e bağlı Hayata Tutunma Evi'ni ziyaret ederek, burada kalan kadın ve çocukları sağlık muayenesinden geçirdi.
 Aile Hekimliği Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Selma Çivi, öğretim üyesi Doç. Dr. Ruhuşen Kutlu ile asistan ve hemşirelerden oluşan sağlık ekibi, sabah saatlerinde Selçuklu İlçesi'nde bulunan Hayata Tutunma Evi'ne geldi. 
Dernek yetkilileri tarafından karşılanan sağlık ekibi, evde kalan 29 kadın ve 14 çocuğu ilk olarak genel sağlık muayenesinden geçirdi. 
Doktorlar, birebir ilgilendikleri kadınların tüm şikayetlerini dinleyerek ücretsiz şeker ve tansiyon ölçümü de yaptı. 
Sağlık ekibi, sığınmacı kadınların psikolojik sorunlarını tespit etmek amacıyla ''Depresyon Testi'' uyguladı. Bununla birlikte sigara bağımlılığı anket ölçümleri de yapılarak, kadınlara sigaranın zararları anlatıldı. 
Sağlık taramasının sosyal sorumluluk anlayışı gereğince yapıldığını belirten Prof. Dr. Çivi, şunları kaydetti: 
''Hayata Tutunma Evi'ni ziyaretimizde temel yaşam kuralları ile ilgili önemli sağlık sorunları saptadık. Psikolojik açıdan ağır sorunlar ve sigara içme davranışları dikkat çekici ölçüde fazlaydı. Saptadığımız sağlık sorunlarının takip ve tedavisi için bölgedeki sağlık ocağı ile temasa geçilerek destekleri de sağlanmıştır. Ayrıca şunu da belirtmeliyim ki temel yaşam standartları yönünden bu kuruluşların maddi destek alması gerektiğini de gözlemledik.''

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri