Sigarasız hayat için yüzüyor

Beyşehir ilçesinde giydiği Sigarayı bırak, doğayı koru yazılı tişörtü ile gösteri amaçlı uzun mesafe yüzen 50 yaşındaki Yücel Karakaya, sigarasız bir hayat için yüzdüğünü söyledi.
Konya'nın Beyşehir ilçesinde giydiği “Sigarayı bırak, doğayı koru” yazılı tişörtü ile gösteri amaçlı uzun mesafe yüzen 50 yaşındaki Yücel Karakaya, sigarasız bir hayat için yüzdüğünü söyledi.
Antalya'da yaşayan ve 2005 yılında yurtdışından döndükten sonra inşaat sektöründe çalışmaya başladığını belirten 50 yaşındaki yüzücü Karakaya, sigara tiryakisi iken bu zararlı alışkanlıktan yüzme sporu sayesinde kurtulduğunu belirtti. 2008 yılında sigarayı bıraktığını ve daha sonra insanlara sigaranın zararlarını anlatmak ve sigarasız bir hayatın insanlara daha iyi şeyler yaptırabildiğini göstermek amacıyla yüzme sporuna başladığını ifade eden Karakaya, “Antalya'da katıldığım 9 kilometre mesafeli bir yüzme yarışında serbest stilde üçüncü oldum. Uzun mesafe yüzmek artık yaşam biçimim oldu” dedi. Beyşehir Gölü üzerinde ise 1 kilometrelik mesafeyi gösteri amaçlı olarak yüzdüğünü kaydeden Karakaya, “Beyşehir'de de sigarasız bir yaşamın güzelliğini kanıtlamak istiyorum. Gelecek yıl, Beyşehir Gölü ortasındaki Yılanlı Ada'dan Eşrefoğlu Köprüsü'ne kadar uzun mesafe yüzmeyi düşünüyorum. Benim asıl hedefim ise, imkan olursa Yeşildağ Adası'ndan Beyşehir kent merkezindeki kıyılara kadar yüzebilmek” şeklinde konuştu.
Tatlı suda ilk kez bu kadar uzun mesafe yüzdüğünü de vurgulayan Karakaya, profesyonel bir ders almadan bu güzel uğraşa devam ettiğini belirterek şunları kaydetti:
“Bugüne kadar hep tuzlu sularda uzun mesafe yüzdüm. Tuzlu suyun, tatlı suya göre kaldırma kuvveti daha fazla. Ama tatlı suda uzun mesafeyi de yüzmeyi başardım. Serbest yüzme sporu, dayanıklılık ve efor isteyen bir uğraş. Ama ben sigarayı bıraktıktan sonra bunu başardım. Haftada üç gün yüzerek idman yapıyorum. Bu idmanlarda 1 ile 2 kilometre mesafe yüzüyorum. Uzun mesafeli yarışlarda ancak 1 kilometre yüzdükten sonra nefesim açılıyor.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri