Sigara yerine kuruyemiş alın

Kuruyemişçi Murat Özdur, takdir toplayan bir uygulama yaparak, sigara tezgâhının yerine kuruyemiş tezgâhı koyarak sigara satmaya son verdi. Özdur, müşterilerine faydalı ürünler satmanın mutluluğunu yaşıyor.
Sigara ile mücadeleye yeni bir katkı daha geldi. Bütün kuruyemişçilerin sigara sattığı günümüzde bir kuruyemişçi var ki artık sigara satmıyor. Artık sigara satmayarak insanlara faydalı ürünler sattığını belirten Murat Çerezevi işletmecisi Murat Özdur, sigara tezgâhının yerine faydalı kuruyemiş ürünlerini koydu. Tütün ürünleri standını kaldırıp yerine kuruyemiş ürünlerini koyan Murat Özdur, insanlara faydalı ürünler satmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Kuruyemiş sektöründe 1958 yılından beri bulunduklarını vurgulayan Özdur, “2002 yılına kadar işletmede hiç sigara satılmadı. O günden bu yıla kadar insanlara zehir sattığımızı düşünerek suçluluk hissettik. Artık zehir yerine insanlara faydalı ürünler satmaya karar verdik. Sigara tezgahını kaldırıp faydalı ürünlerin bulunduğu tezgahı koyarak insanlara faydalı bir şeyler satmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. Özdur, sigara içen bir insanın sigaraya harcadığı günlük 7 liraya haftada bir kere kuruyemiş alarak bir hafta evinde kuruyemiş yiyebileceğini ifade etti. Sigaraya satmayı bıraktıktan sonra müşterilerden olumlu tepkiler aldıklarını belirten Özdur, “Sigara tezgahı yerine kuruyemiş tezgahı koyup sigara satmayı bıraktıktan sonra sigara içen müşterilerimizden bile olumlu tepki aldık. Müşterilerimiz ‘Ben sigara içiyorum ama gerçekten çok iyi yapmışınız sizi tebrik ediyorum’ diyor. Sigara içen müşterilerimizden sigara satmadığımız için olumlu tepki vererek sigara yerine kuruyemiş alanlar var. Böyle güzel bir olaya vesile olmak bize huzur veriyor” diye konuştu. Sigara satmadıkları için maddi anlamda kazançlarında düşüş yaşacaklarının altını çizen Özdur, ancak insanlara faydalı ürün satmanın manevi anlamdaki kazancının daha büyük olacağını ifade etti. Sigara satmayarak doğru bir karar verdiklerini bildiren Özdur, son zamanlarda televizyonlarda konuşan doktorların etkisi ile çiğ kuruyemiş satışlarında artma olduğunu dile getirdi. Özdur, “Akşam televizyonda doktor bir kuruyemişin faydalı hakkında bilgiler verince öteki gün kuruyemiş satışlarımız artıyor. Müşterilerimiz gelip akşam doktorun söylediği kuruyemişi soruyor ve alışveriş yapıyor” dedi. Özellikle çiğ kuru yemişlerin sağlık açısından çok faydalı olduğunu ifade eden Özdur, şunları söyledi; “Leblebi, neredeyse yok denecek kadar az yağ içerir ve içinde bulunan yağlar vücuda yararlıdır. Tokluk hissi verir. Bu sebeple diyet yapanlar için kilo kaybına yardımcıdır. Ay çekirdeği kolesterolü düşürür, damar sertliğini giderir, fikir işçilerinin ve zayıf kalmış çocukların günde 50 gram yemesi tavsiye edilir. Antep fıstığı yaşlanmaya karşı korur, sigara ve alkolün zararlı etkilerini azaltır. Fındık omega 3 kaynağı olarak kalp ve damar dostu bir besindir. Yaşlılık engelleyici bir gıdadır, adet döneminde kan şekeri düşüklüğüne faydalıdır. Fındıkta bulunan B5 vitamini stresi giderici
özelliği olan bir vitamindir. Ceviz ise bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi ve damar sertliğini önleme açısından yardımcıdır. Damar dostu, antioksidan ve yaşlılık engelleyici bir besindir. Şeker hastalığının gelişimini engeller; kalp, damar, beyin ve sinir fonksiyonlarını düzenler, prostat kanserinden korur. Ve daha sayamadığım bir çok faydalı özelliği olan kuruyemiş çeşitleri var.” Özdur, müşterilerinin sigara yerine artık faydalı kuruyemişler almasına yardım edeceğini sözlerine ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri