‘Sıfır’a talep patladı

Yaz aylarının gelmesiyle sıfır otomobile talep arttı. Bazı modeller için ilgi fazla olunca bayiler 1 buçuk aya kadar temin süresi vermek durumunda kalıyor

54 BİN LİRALIK ARAÇ 44 BİNE DÜŞTÜ
Volkswagen Konya bayisi Gökmen Otomotiv’in Satış Müdürü Hakan Tarhanlıoğlu, sıfır otomobilde geçen yıl uygulanan ÖTV indiriminin satışları artırdığını anımsatarak, bu sene ÖTV indirimi olmamasına rağmen geçen yıldan daha iyi durumda olduklarını söyledi. Hakan Tarhanlıoğlu, “1 buçuk yıl önce 54 bin TL’ye sattığımız dizel Golf’ü şimdilerde 44 bin TL’ye satıyoruz” dedi.
FİYATIN UYGUNLUĞU TERCİH NEDENİ
Koyuncular KIA Satış Müdürü İsmail Özdiken de, bu yıl sıfır otomobil satışlarının çok iyi olduğunu kaydetti. 20 bin 990’dan başlayan KIA modellerinin 53 bin Avro’ya kadar çıktığını anlatan İsmail Özdiken, en çok tercih edilen modelin KIA CEED 1.6 dizel düz ve otomatik vites olduğunu ifade etti. Özdiken, aracın tercih edilmesinin en büyük nedenini fiyatın uygunluğu ve dizelde otomatik vites seçeneği olarak gösterdi.
KREDİ İMKANLARI DA TALEBİ ARTIRDI
Skoda Konmar Yönetim Kurulu Üyesi Orçun Ekesoy da sıfır otomobilde fiyatların makul seviyede olmasından dolayı talebin arttığına işaret ederek, en çok tercih edilen modellerin Octavia ve Yeti olduğunu belirtti. Orçun Ekesoy, fiyatların da 39 bin 900’den başladığını aktararak, bu rakamların geçtiğimiz yıla oranla daha uygun olduğunu, ayrıca kredi imkanlarının da bulunduğunu söyledi.


Sıfır otomobil kapış kapış gidiyor

Yaz aylarının gelmesiyle sıfır otomobile talep arttı. Bazı modeller için ilgi fazla olunca bayiler 1 buçuk aya kadar temin süresi vermek durumunda kalıyor. Konya’daki otomobil bayileri, satışların daha da artmasını öngörüyor.
VOLKSWAGEN’İN FAVORİ ARAÇLARI 1,6 TDİ POLO, GOLF VE JETTA
Volkswagen Konya bayisi Gökmen Otomotiv Satış Müdürü Hakan Tarhanlıoğlu, sıfır otomobil satışlarında geçen yıl uygulanan ÖTV indiriminin satışları artırdığını anımsatarak, bu sene ÖTV indirimi olmamasına rağmen geçen yıldan daha iyi durumda olduklarını söyledi.
Volkswagen’de bu yılın favori araçlarının yeni çıkan 1,6 TDİ motor Polo, Golf ve Jetta olduğunu ifade eden Hakan Tarhanlıoğlu, bu otomobillerin temininde sıkıntı yaşandığını, isteyen müşterilere 1 buçuk aylık bekleme süresi verdiklerini aktardı. Geçen yıllara oranla otomobil fiyatlarında herhangi bir artış olmadığını, eurodaki düşüş ve ÖTV nedeniyle fiyatların düştüğüne dikkat çeken Hakan Tarhanlıoğlu, “1 buçuk yıl önce 54 bin TL’ye sattığımız dizel Golf’ü şimdilerde 44 bin TL’ye satıyoruz” örneğiyle fiyatta yaşanan düşüşü gözler önüne serdi. Bu yıl ülke genelinde herhangi bir sorun olmadıkça satışlarda düşüş beklemediklerini de aktaran Hakan Tarhanlıoğlu, “Geçen yıl devlet ÖTV indirimi yapmıştı ve satışlarda patlama yaşanmıştı. Bu senenin satış rakamları da geçen yıl ile aynı. ÖTV indirimi olmamasına rağmen işlerimiz geçen yıldan daha iyi. Pazarda büyüme var. Artık otomotiv lüks olmaktan çıkıp ihtiyaç haline geldi. Geçmişte bir evde tek araç varken şimdi 2-3 tane olmaya başladı” diye konuştu. Hakan Tarhanlıoğlu, ikinci elde ise temiz araç bulma zorluğunun olduğuna işaret ederek, yıpranmış ikinci el nedeniyle vatandaşın sıfıra yöneldiğini belirtti.
KIA SORENTO JEEP’E BÜYÜK TALEP
Koyuncular KIA Satış Müdürü İsmail Özdiken, bu yıl sıfır otomobil satışlarının çok iyi olduğunu söyledi. 20 bin 990’dan başlayan KIA modellerinin 53.000 euroya kadar çıktığını anlatan İsmail Özdiken, en çok tercih edilen modelin KIA CEED 1.6 dizel düz ve otomatik vites olduğunu ifade etti. Aracın tercih edilmesinin en büyük nedenini fiyatın uygunluğu ve dizelde otomatik vites seçeneğinin olması olarak değerlendiren İsmail Özdiken, ayrıca performansın yüksek ve konforun fazla olduğunu da dile getirdi. İsmail Özdiken, yenilenen sorento 4x4 araca da beklenenden fazla talep olduğunu ifade etti. fiyatların da tüm modellerde çok uygun olduğunu belirterek geçen yıla göre satışların arttığını aktardı.
SKODA OCTAVİA VE YETİ GÖZ DOLDURUYOR
Skoda Konmar Yönetim Kurulu Üyesi Orçun Ekesoy da sıfır otomobil satışlarının beklenenin üstünde olduğunu söyledi. Orçun Ekesoy, talepteki artışı, müşterinin aracı tanımasına, kalitenin artmasına, modellerin yenilenmesine ve müşteri ihtiyaçlarının karşılanmasına bağladı. Sıfır otomobilde fiyatların makul seviyede olmasından dolayı talebin arttığına işaret eden Orçun Ekesoy, en çok tercih edilen modellerin Octavia ve Yeti olduğunu belirtti. Orçun Ekesoy, fiyatların da 39 bin 900’den başladığını aktararak, bu rakamların geçtiğimiz yıla oranla daha uygun olduğunu, ayrıca kredi imkanlarının da bulunduğunu söyledi.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri