Sıfır otomobillere yüzde 20 indirim kararı! İkinci el devri şimdi bitti

Türkiye'de ikinci el ve sıfır otomobil fiyatları son yıllarda aşırı arttı. Vatandaş otomobil alırken zorlanıyor. Son olarak bazı sıfır otomobil modellerine yüzde 20'ye varan indirim uygulandı.

Türkiye'de ekonomik krizin etkileriyle vatandaşın alım gücü düştü. Enflasyon oranı yükseldikçe durum daha da kötüye gidiyor. Her ürüne defalarca zam uygulandı. Son yıllarda fiyatı en çok artanlar listesinde ise sıfır ve ikinci el otomobiller yer alıyor. Her vatandaşın hayali bir otomobil satın alabilmek. Tedarik sorunları gerekçesiyle ikinci el otomobil fiyatları uçtu.

İKİNCİ EL OTOMOBİL FİYATLARI DÜŞTÜ

Öyle ki 2005 model bir otomobilin fiyatı bile 350 bin liraya dayandı. Fiyatların dengelenme sürecine girmesiyle piyasada hareketlilik başladı.

2024 yılında sıfır otomobil kampanyaları artınca ikinci el fiyatları da dibi gördü. Yılbaşından önce 400 bin liraya satılan otomobil şuan 330 bin liraya satılıyor.

İNDİRİM ORANI YÜZDE 20'YE KADAR YÜKSELİYOR

Buna rağmen vatandaş sıfır otomobilin daha mantıklı olduğunu düşünüyor. Sıfır mı yoksa ikinci el mi diye soran vatandaşlar için ise büyük fırsat duyuruldu. Türkiye'de otomobil bayilerinin indirim yarışı başladı. Bazı bayilerin liste fiyatından bile çok daha aşağı fiyatlarla satış yapması şaşırttı. İndirim oranının ise yüzde 20'ye kadar yükseldiği söyleniyor.

BU KOŞULLARDA İKİNCİ EL MANTIKSIZ

İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel, Bence yıl sonuna kadar bu kampanyalar devam edecek. Çünkü şu anda satış adetleri istenilen düzeyde değil" sözlerini kullandı.

Sıfır otomobiller çok ucuz olduğu için ikinci ele olan talebin dibi görmesi bekleniyor. Sırf bu yüzden ikinci el otomobil fiyatlarının da hızla düşebileceği aktarılıyor.

Ekonomi Haberleri