Sıfır otomobil almak isteyenlere vergi indirimi müjdesi! Fiyatlar 500 bin lira birden düştü

Türkiye'de sıfır kilometre otomobil sahibi olmak isteyen milyonlarca vatandaşa müjde verildi. Vergi indirimi sayesinde fiyatlar 500 bin lira düşecek.

Türkiye genelinde sıfır ve ikinci el otomobil sahibi olmak isteyen vatandaşlar için önemli bir gelişme duyuruldu. Bahsi geçen kararla birlikte sıfır kilometre otomobile 500 bin lira indirim uygulandı. Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı ile otomobillerin ÖTV matrahında değişikliğe gidildi. Bu kararın ardından birçok otomobilin fiyatında değişme yaşanırken, en çarpıcı fiyat düşüşü bu modelde görüldü.

Alınan yeni kararla, motor gücü 160 kW'ın altındaki sadece elektrik motorlu olan binek otomobiller için ÖTV oranına esas ÖTV matrahında değişikliğe gidildi. Bu yapılan değişikliğin ardından, yüzde 10 ÖTV oranına tabi olan söz konusu otomobiller için esas alınan matrah eşiği 1 milyon 250 bin liradan 1 milyon 450 bin liraya çıkarıldı.

VERGİ DİLİMİ DEĞİŞTİ

Yapıla bu değişiklikler sonrasında Subaru Solterra modelinin fiyatı da 500 bin liraya kadar ucuzlayacak. Satış fiyatı 2.358.959 TL olan e-Xtreme paketli Subaru Solterra modelinin vergisiz fiyatı yaklaşık 1.400.000 TL. Daha önceleri yüzde 40 ÖTV dilimine giren araç ÖTV matrahlarında yapılan düzenlemeyle birlikte yüzde 10 ÖTV dilimine düşecek.

FİYATI 507 BİN LİRA BİRDEN UCUZLAYACAK

Satış fiyatı 2.358.959 TL olan Subaru Solterra modelinin fiyatı karar sonrasında yaklaşık 1.850.000 TL olacak. Bu arada sözünü ettiğim bu fiyatlar markaların internet sitelerine henüz yansımadı. Ancak normal şartlarda fiyatlarda bu şekilde değişim olması gerekiyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri