Sıfır araba almak hayal olacak! Yeni vergiler geliyor

Yeni bir araba almayı düşünen tüketiciler için kötü haber: Türkiye'de tüm otomobiller için uygulanacak

Yeni bir araba almayı düşünen tüketiciler için kötü haber: Türkiye'de tüm otomobiller için uygulanacak olan gümrük vergisi %10 artırılıyor. Bu vergi artışının, otomobil almayı planlayanların cüzdanlarını daha fazla zorlayabileceği belirtiliyor.

Resmi Gazete’de yayımlanan kararnameye göre, Çin’den ithal edilen tüm otomobillere ilave yüzde 40 gümrük vergisi uygulanacak. Karar 30 gün sonra yürürlüğe giriyor. Böylece hem ilave gümrük vergisi uygulanan araç türleri (8703 Gtip no kapsamında) yeni ve kullanılmış olarak artarak detaylandırılırken hem de en düşük ilave gümrük vergisi 7.000 dolara çıkartılmış olacak.

Yeni gümrük vergisi oranının yürürlüğe girmesiyle, otomobil almayı düşünen tüketicilerin daha dikkatli bir şekilde bütçelerini değerlendirmesi gerekecek gibi görünüyor. Bu vergi artışının otomobil pazarı üzerindeki uzun vadeli etkileri ise ilerleyen günlerde netleşecek.

GEÇMİŞ OLSUN TÜM ARAÇLARA YÜZDE 10 GÜMRÜK VERGİSİ GELDİ

Otomobil gazetecisi Emre Özpeynirci de bu haberi sosyal medya sayfasından "Geçmiş olsun" diyerek duyurdu. Özpeynirci ayrıca alınan karar doğrultusunda artık sadece elektrikli otomobiller için değil tüm otomobiller için %10 gümrük vergisi ödeneceğini ifade etti.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri