Şifayı Konya'da buldu

Fazla kilolarıyla başı dertte olan Kerküklü Kawa Mustafa Hasan, Özel Büyükşehir Hastanesi'nde gerçekleştirilen başarılı bir ameliyat ile fazla kilolarından kurtulmaya başladı 236 kiloluk Kawa Mustafa Hasan, 5 günde 8 kilo vermeyi başardı

Aşırı kiloları nedeni ile hayatı çekilemez hale gelen ve sürekli bel ağrıları çeken, yürüyemeyen Kerküklü Kawa Mustafa Hasan, Özel Büyükşehir Hastanesi'nde gerçekleştirilen başarılı bir ameliyat ile fazla kilolarından kurtulmaya başladı.  Ameliyatı gerçekleştiren Özel  Büyükşehir Hastanesi doktorlarından Op. Dr. Ahmed Pamukçu, ameliyat ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Op. Dr. Pamukçu,  “Çok başarılı bir ameliyat oldu.  Hastaya mide küçültme ameliyatı yaptık. Ameliyatı yaklaşık beş gün önce  gerçekleştirdik. Hastanın durumu şuan itibari ile iyi. Yemek yiyebiliyor. Gezebiliyor. Birkaç gün sonra da memleketine sağlıklı bir şekilde göndereceğiz.  Hasta, yavaş yavaş ve az yiyerek fazla olan kilolarından kurtulacaktır. Bu ameliyatlar genellikle Türkiye'de yapılıyor. Aşırı kilolu hastalarda bu tarz ameliyatlar oldukça risklidir. Pıhtı atma riskleri vardır. Enfeksiyon riski fazladır. Hem verilen narkoz hem de ameliyattan sonraki komplikasyonlardan dolayı bu risk fazladır. Problemler olabiliyor ancak bizim hastamız bir sıkıntı olmadan sağlığına kavuştu. Daha önce yine Suriye'den, Şam'dan, Fransa'dan Almanya'dan ve Türkiye içerisinden gelen hastalarımız oldu. Bu ameliyatları onlar üzerinde de gerçekleştirdik. Hepsi güzelce fazla kilolarını kontrollü bir şekilde verdiler. Hepsi gencecik oldular. Hayatlarından memnunlar. Kendilerinde var olan bütün hastalıklarından hemen hemen kurtuldular. Şuana kadar bize gelen hastalar arasında en az 35 kilo veren hastalarımız var. Ameliyat bitince her şey bitmiyor. Ameliyatı gerçekleştirdikten sonra hastalarımızı internet aracılığı ile takip ediyoruz” dedi.

HASTALARIMIZ AMELİYATLARDAN KORKMASIN

Özel Büyükşehir Hastanesi'nde 1 yıldır bu tür ameliyatlar yaptıklarını dile getiren Pamukçu, “Bu ameliyatların hepsi çok başarılı oldu. Özellikle kilolu hastalar ameliyattan korkmasınlar. Kilo hastanın yaşam sürecini ortalama 10 ile 20 yıl arasında azaltıyor. Bu oran normal insanlar ile kıyaslanarak söylenmiştir. Normal insanlardan daha az yaşıyorlar. Çünkü kilo beraberinde şeker, kalp, tansiyon ve bunlar gibi birçok hastalık faktörünü beraberinde getiriyor. Mide küçültme ameliyatından insanlarımız korkmasın. Artık teknoloji ve şartlar gelişti. Ölüm oranı çok daha azaldı. Türkiye'de sağlık konusu zirve yapmış durumda. Bazı gelişmiş ülkeleri sağlık konusunda geride bırakmış durumdayız. Son 10 yıl içerisinde önemli gelişmeler yaşadık” diye konuştu.

ÜZERİMDEKİ AĞIRLIKLAR KALKIYOR

Ameliyat olduktan sonra normal yaşantısına sağlıklı bir şekilde devam eden Kerkük'lü Kawa Mustafa Hasan yaşadığı sevincini ifade etti. Hasan, ameliyatı gerçekleştiren doktora ve ekibine teşekkür etti. Hasan, “İlk olarak ameliyat için İstanbul'a geldim. Ama İstanbul'dan ameliyat için olumsuz cevap aldım. Kerkük'te bulunan yakınlarım beni Konya'da bulunan Özel Büyükşehir Hastanesine yönlendirdiler. Geldim ve ameliyatımı oldum. Çok mutluyum. 5 gün gibi kısa bir sürede 8 kilo verdim. Üzerimdeki o ağırlıkların yavaş yavaş kalktığını hissedebiliyorum. Korkular bir kenara bırakılmalıydı. Bunu başardım. Özel Büyükşehir Hastanesine güvendim ve ameliyatımı oldum. Çok şükür başarılı bir ameliyat gerçekleştirildi. Şu an için her şey yolunda” şeklinde konuştu.

EMRE ÖZGÜL

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri