Siemens, Sadece Almanya’da 5 Bin Çalışanını İşten Çıkaracak

Siemens Yönetim Kurulu’nun tasarruf planı, çalışanların beklediğinden de sert gelince şaşkınlığa sevk etti.

Siemens Yönetim Kurulu’nun tasarruf planı, çalışanların beklediğinden de sert gelince şaşkınlığa sevk etti. Aylardır tasarruf planını bekleyen çalışanlar şirketin sadece Almanya’da 5 bin kişiyi işinden edeceğini öğrendi.

Siemens, dünya çapında çalıştırdığı 370 bin kişiden 15 bininin işine son verecek. İşten çıkarılacakların üçte birinin Almanya’daki fabrikalarda çalışıyor olması ise şaşkınlığı daha da arttırdı. Siemens’in 20 bin işçi çalıştırdığı Kuzey Ren Vestfalya’da da işten çıkarmaların olacağı belirtiliyor. Şirket, demiryolu bölümünde planladığı tasarruf kapsamında kaç kişinin işine son vereceğini henüz açıklamazken, genel olarak bu alanda 700 kişinin işsiz kalacağı belirtiliyor.

2014 YILI SONUNA KADAR SÜRECEK

En büyük tasarruf planını endüstri alanında gerçekleştireceğini açıklayan Siemens, bu alanda 2 bin işçinin işinden olacağını duyurdu. Enerji ve şehir altyapısı alanında ise bin 400’er işçinin işinden ayrılması bekleniyor. Bu rakamlara Münih’teki merkezi de katmak gerekiyor. İşten çıkarmalar 2014 yılının sonbaharına kadar sürecek. Daha sonraki zaman içinde iş sözleşmesinin işletme gerekleri sonucu feshedilmesi sebebiyle işten çıkarmalar olmayacak. Bunun yerine çalışanlar gelişen diğer alanlara sevk edilecek, yaşlılıkta kısmi zamanlı çalışma imkanı sunulacak veya tazminatla işine son verilecek.

Bir şirket sözcüsü tarafından yapılan duyuru işçiler arasında şimdiden öfkeye sebep oldu. İşletme Kurulu Şefi Lothar Adler, işten çıkarılacakların toplam sayısına dair bir bilginin hiç bir zaman verilmediğini, bu yüzden şaşkınlıklarının da, öfkelerinin de çok büyük olduğunu söyledi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri