Sıcak hava dalgası Türkiye'ye geliyor: Konya'da havalar nasıl olacak

Meteoroloji'den gelen bilgilere göre Türkiye genelinde bu hafta aşırı sıcaklıkların etkili olması bekleniyor. Sıcaklıkların bazı yerlerde 45 dereceye kadar çıkması beklentiler dahilinde.

Uzmanlar özellikle yaşlılar ile kalp ve tansiyon gibi kronik rahatsızlığı olanları öğle saatlerinde dışarı çıkmamaları konusunda uyardı.

Ülkemiz genelinde yağış beklenmiyor, kuzey kesimlerin parçalı bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sıcaklıkların ise 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor.

EL NİNO SICAKLIKLARI TÜRKİYE'Yİ NASIL ETKİLEYECEK?

45-50 derece sıcaklıkların ihtimal dahilinde olduğu sıcak hava dalgasının en kötü etkileyeceği illerin başında ise İstanbul ve çevresi geliyor.

45 derecelere çıkması beklenen hava sıcaklıklarından Kocaeli, Sakarya ve Yalova'nın da etkileneceği tahmin ediliyor. El Nino temmuz itibariyle ülkemizde hissedilmeye başlandı. Sıcaklıkların bugünden itibaren etkili olması bekleniyor.

3 Temmuz'da küresel ortalama sıcaklık 17,01 derece olarak ölçülmüştü. Dünyada bu zamana kadarki en sıcak gün olarak tarihe geçmişti.

Henüz 24 saat geçmeden 4 Temmuz'da ise 17,18 dereceye ulaşan küresel ortalama sıcaklık bir daha rekor kırmıştı. Bu durum dünyamızın geleceği ve su kaynakları açısından da endişelerin artmasına neden oldu..

KONYA'NIN 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ İSE ŞÖYLE

Yurt genelinde hava ise parçalı yer yer çok bulutlu olacağı tahmin ediliyor. Konya'da hava sıcaklığının mevsim normallerinde seyretmesi bekleniyor.

SAİT ÇELİK

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri