Sıcak Hava Dalgası Amerika'yı Etkisi Altına Aldı

Yüksek basınçlı sıcak hava dalgası Amerika Birleşik Devletleri'ni etkisi altına aldı.

Yüksek basınçlı sıcak hava dalgası Amerika Birleşik Devletleri'ni etkisi altına aldı. Yetkililer birçok bölgede sıcaklıkların ortalama 10 derece artacağını ifade ediyor. Sıcak havanın etkisinin haftasonuna kadar sürmesi bekleniyor.

Yüksek basınçlı sıcak havanın ülkenin kuzeydoğusu, Ohio Vadisi ve Büyük Göller (Great Lakes) civarında toplandığı belirtildi. Aralarında Chicago, Detroit ve Cincinnati’nin bulunduğu birçok şehirde önümüzdeki 3 günde sıcaklığın 29 derece üzerine çıkması, yer yer de 32 dereceyi görmesi bekleniyor.

Perşembe gününden itibaren Connecticut, New York, Philadelphia ve Washington DC’de sıcaklığın 30 derece üzerine çıkacağı, bazı saatlerde 40 dereceyi bulabileceği bildirildi.

New York City’de hava sıcaklıkları Pazar günü 30 derece, Pazartesi 35 derece olarak gerçekleşecek. Aynı günlerde Boston, Burlington, Albany ve Pittsburgh'da sıcaklıkların 30 derecenin üzerinde ve yer yer 35 derece civarında olması bekleniyor.

Hava akşam saatlerinde serinlese de yine de yüksek derecelerde seyredecek. New York City, Philadelphia, Baltimore ve Washington D.C. havanın, en serin olduğu sabah erken saatlerde 25 ila 30 derece olması bekleniyor.

Sıcak hava dalgasının cumartesi gününe kadar etkisini sürdüreceği ifade edildi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri