Sibel Özkan’a tebrik

İl Genel Meclisi Kasım ayı toplantısının dünkü birleşiminde birçok konuyu ele aldı. İl Genel Meclisi, Konyayı başarıyla temsil eden sporcular Sibel Özkan ve Özgür Kızgına da teşekkür etti
Görüşmeler öncesinde İl Genel Meclis Başkanı Ali Selvi, Güney Kore’nin Goyang şehrinde yapılan 77. Dünya Halter Şampiyonasında silkmede 117 kiloyu kaldırarak altın madalya kazanan Sibel Özkan ile Amerika Birleşik Devletlerinin New York şehrinde gerçekleştirilen Altın Bilek Şampiyonasında dereceye girerek şampiyon olan Özgür Kızgın hakkında birer tebrik konuşması yaptı.
Selvi konuşmasında; “Sibel Özkan’ın bu başarısı aynı zamanda dünya halter şampiyonalarında altın madalya kazanan ilk Türk bayan halterci olarak tarihe geçmiştir. Sibel Özkan geçtiğimiz yıl “2008 pekin olimpiyatları”nda gümüş madalya kazanarak Türkiye’nin ve Konya’nın gururu olmuş Türk bayrağımızı dalgalandırmıştır. Bugünde bize aynı sevinci yaşattı. Bizlere bu gururu yaşatan Sibel Özkan’ı, teknik ekibini ve Halter Federasyonumuzu İl Genel Meclisi adına tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi. Selvi, Sibel Özkan’dan ayını başarıyı 2012 Londra Olimpiyatlarında da göstermesini arzu ettiklerini sözlerine ekledi.
Bilek Güreşi Şampiyonu Özgür Kızgın’ı da kutlayan Selvi konuşmasında; “Sporcumuz Özgür Kızgın, 32. New York Altın Bilek Şampiyonası'nda karşısına çıkan tüm rakiplerini eleyerek New York'un en eski bilek güreşi turnuvasının şampiyonu olması, farklı bir spor dalı olan Bilek Güreşinde de ismimizi Dünya’ya duyurması bizleri son derece mutlu etmiştir. Bugün herkes Kızgın’ın başarısını konuşuyor. Kızgın kendi ağırlığının iki katı olan ve dünya ağırlık kaldırma şampiyonu 172 kilodaki rakibinin bileğini iki saniye içinde bükmesi bizlerin olduğu gibi tüm dünya’yı hayrete düşürmüştür. Her iki sporcumuzu başarılarından dolayı kutluyor, başarılarının devamını diliyorum dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri