Shook: Türkiye'de Çok İyi Eğitilmiş İnsanlar Var

Yalın Global Network CEO'su John Shook, Türkiye'nin yönetim anlamında son 10 yılda önemli gelişmeler yaşadığını söyledi.

Yalın Global Network CEO'su John Shook, Türkiye'nin yönetim anlamında son 10 yılda önemli gelişmeler yaşadığını söyledi. Shook, "Türkiye'de çok iyi eğitilmiş insanlar var ve yöneticiler derin bir uzmanlık bilgisine sahip." dedi.

Yalın Global Network tarafından düzenlenen 6. Yalın Zirve Hilton Bursa Oteli'nde başladı. Katılımcılara seslenen Amerika Yalın Enstitüsü ve Yalın Küresel Ağı CEO’su John Shook, Türkiye'de şirketlerin her geçen gün yalın düşünce konusunda tecrübe kazandığını kaydetti. Shook, "Yalın düşünce bir kabiliyettir. Burada önemli olan bütün personeli işin içine katmaktır. Onların yalın düşünceye hakim olmasını sağlayabilmektir. Bu sayede çalışanların kendi hayatları ve çalışma şartları iyileşiyor. Tabii her ülkenin kültürü farklı. Biz dünyanın dört bir yanına giderek bu fikri öğretmeye çalışıyoruz. Yalın düşünce, birbirimizden öğrenerek hepimizin iyileşmesini sağlıyor. Türkiye'de çok iyi eğitilmiş insanlar var. Yönetim sistemi de çok güçlü. Bu kişilerin güçlü idare sistemiyle nasıl başarılı olabileceğini tahmin edebiliyorum. Türkiye'de son 10 yılda çok şey gördüm. Çin 20 yıl içinde önemli gelişmeler kat etti fakat Türkiye'nin çok uzun endüstri gelişme tarihçesi var. Çin ekonomisi ucuz işçilik üzerine kurulmuştur. Fakat şimdi onlar yönetim konusunda bayağı zorlanıyorlar. Derin bir uzmanlık bilgisine sahip değiller, bu nedenle onların sorunları oluyor." şeklinde konuştu.

Başta ABD, Brezilya, Fransa, Hollanda, Çin, Avustralya, Güney Afrika, Polonya, Macaristan başta olmak üzere 17 ülkede faaliyet gösterdiklerini anlatan Shook şöyle devam etti: "Uyguladığımız prensipler dünyanın 4 köşesinde başarılı olmak için geçerli. Her ülkenin kültürü farklı. Böylece dünyanın 4 köşesine giderek, hem öğreniyor, hem öğretmeye çalışıyoruz. Her yerde amacımız aynı. Bu amaçta bireylerin ve organizasyonların yalın düşünceyi kabul ederek, kendilerini ve kuruluşlarını iyileştirmesine yardımcı olmaya çalışıyoruz." CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri