Shevchenko futbolu bıraktı

Futbol ustalarından Andriy Shevchenko, futbol kariyerini noktaladığını açıkladı.

Dinamo Kiev'in resmi internet sitesinden yaptığı açıklamayla hayranlarına bu üzücü haberi veren Şewa, hayatında artık futbolun bir yeri olmayacağını ve artık politika ile ilgilenmek istediğini ifade etti.

2004 yılının 'Altın Top' ödülü sahibi golcü futbolcu katıldığı bir basın toplantısında futbola bu sezon itibariyle veda ettiğini açıkladı.

Ülkesinin takımlarından Dinamo Kiev'de forma giyen 35 yaşındaki Shevchenko EURO2012'den sonra milli takımı bırakacağını açıklamıştı. Kulüp kariyerine devam edip etmeyeceği ise merak konusuydu. Bir süredir yakın çevresiyle fikir alışverişinde olan Shevchenko sonuna kararını verdi ve meşin yuvarlağa veda etti. Ukraynalı yıldızın futbola veda kararı Dinamo Kiev'in resmi internet sitesinden de duyuruldu.

Efsane teknik adam Lobanovski'nin futbola son hediyesi olan yıldız futbolcu 1999 yılında 25 milyon dolara İtalya'nın  Milan takımına transfer olmuş ve burada gösterdiği performans ile dünya futbolunda adını duyurmuştu.

Milano'da geçirdiği 7 yılın ardından yaklaşık 45 milyon euro gibi bir rakama Rus milyarder Abramovich'in Chelsea'ye getirdiği Shevchenko burada istenileni veremedi.

Buradan 1 yıllığına tekrar Milan'a kiralanan Ukraynalı oyuncu son olarak futbol hayatına Kiev formasıyla devam etti.

EURO 2012'de yaşına rağmen etkileyici bir görüntü çizen başarılı isim Ukrayna Milli Takımı formasıyla 111 maça çıktı ve 48 gol kaydetti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri