SGMden, Kayak Merkezine destek

Derbent İlçe Belediye Başkanı Hamdi Acar, yaptığı açıklamada, yapılan etüd ve incelemelerin ardından Spor Genel Müdürlüğünden gelen nihai raporun Aladağın kış sporları merkezi olmasına son derece uy

Derbent İlçe Belediye Başkanı Hamdi Acar, yaptığı açıklamada, yapılan etüd ve incelemelerin ardından Spor Genel Müdürlüğü’nden gelen nihai raporun Aladağ’ın kış sporları merkezi olmasına son derece uygun olduğunun tesbit edildiğinin belirtildiğini belirterek, “Raporda 4 etapta Aladağ Kış Sporları Merkezi’nin etüd projesi ortaya konulmuş. Bu, yaklaşık 10 milyon lira maliyetli bir proje. Pist alanları, atlama yerleri ve yollarla ilgili bir çalışma yapılıyor. Rapordan son derece memnunuz. Çünkü, yapılması planlanan kayak merkezinin uluslar arası standartlara da uygun olduğu, Konya, hatta Türkiye için önemli bir proje olduğu ortaya konulmuş oldu.”dedi.

Projenin, bu haliyle Konya’da artık herkesin konuştuğu ve heyecanlandığı bir proje haline geldiğini anlatan Acar, şöyle devam etti: “Biz hiçbir zaman ‘Bu proje Derbent’in projesidir’ demedik; ‘Bu Konya’mızın çok önemli bir projesi’ dedik. Şu sloganı hep işledik; “Bursa’nın Uludağ’ı varsa, Konya’nın da Aladağ’ı var’ dedik. Konya’nın Aladağ’ı da Konya’ya renk katacak, Konya turizmini canlandıracak ve ilimiz için çok büyük bir kazanım olacak. Bu proje ile ilgili olarak ramazan ayını müteakip, başta Konya valimiz olmak üzere, büyükşehir belediye başkanımız, milletvekillerimiz, il genel meclis başkanımız, oda başkanlarımızın da yer alacağı Gençlik ve Spor Genel Müdürümüzün de katılımıyla 2239 rakımlı Aladağ’ın zirvesinde bir toplantı yapmayı düşünüyoruz.  Bu toplantıdan sonra da herkesin projenin hangi kısmıyla ilgili işi hızlandırarak devam ettirmesi düşünülüyorsa, görev dağılımı yapılacak ve hızlı bir şekilde, inşallah, belki de gelecek yıla kayak yapma imkanına sahip olacağız.”

SPOR SERVİSİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri