Sgk Müdürü Karaca: Böcek Araması Yok, Polis Santralin İmajını Aldı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Bursa İl Müdürü Eran Karaca, il binasına polisin baskın yaptığı ve böcek aradığı haberlerini yalanladı. Karaca, polisin sadece santralin imaj kayıtlarını aldığını ve hiçbir personelin ifadesine başvurulmadığını...

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Bursa İl Müdürü Eran Karaca, il binasına polisin baskın yaptığı ve böcek aradığı haberlerini yalanladı. Karaca, polisin sadece santralin imaj kayıtlarını aldığını ve hiçbir personelin ifadesine başvurulmadığını söyledi.

İl binasında basın açıklaması düzenleyen Eran Karaca, “Bursa SGK’da böcek operasyonu” şeklinde basına yansıyan gelişme hakkında bilgi verdi. Karaca, haberlerde yer alan bilgilerin asılsız olduğunu dile getirdi. Mali polis tarafından kurumda gerçekleştirilen operasyonun böcek operasyonu olmadığının altını çizen Karaca, şu bilgileri verdi:

“Müdürlüğümüzde herhangi bir arama yapılmadı. Kimse gözaltına alınmadı. Bilgisayarlara el konulma yok. Personelin dışarı çıkartıldığı yok. Personelin böyle bir şeyden haberi de yok, internetten öğrendiler. Sadece Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, il müdürlüğünün santralinin imajını aldı. İmajını alıp tutanağa bağladılar. Böyle bir iddia var, santralde dinleme olduğu ile ilgili. Emniyet de bunu araştırıyor. Sadece santralin bağlı olduğu bilgisayarların imajı alınıyor. Herhangi bir bilgisayara el koyma yada personelin tutuklanması yok.”

“PERSONEL ÇIKARTILMADI, 4 DEFA SİGARA MOLASI VERİYORUZ”

Kurumdan personelin çıkartılarak arama yapıldığı iddialarının da asılsız olduğunu ifade eden Karaca, “Personelimiz öğleden önce ve öğleden sonra iki kez 10’ar dakika sigara molası veriyor. Dışarı çıkanlar da sigara içen arkadaşlarımız zaten.” dedi. Yapılanın böcek araması olmadığını, “Böcek diye bir şey yok” sözleriyle ifade eden Karaca, şöyle devam etti: “Santrallerin zaten kaydetme özeliği var. Polis arkadaşlar sadece bağlı olan bilgisayarın imajını alıyor, buradan bir dinleme yapılmış mı, bilgiler başka yere gönderilmiş mi onu araştırıyor. Bunlar ortaya çıkacak. Sadece bir isim üzerinde duruluyor ama santralde 4 kişi var.”

“KİMSENİN İFADESİ ALINMADI”

Bir şikayet üzerine polisin geldiğini belirten Karaca, ihbarı yapanın kurum içinden mi dışarıdan mı olduğunu konusunda bilgi vermedi. Karaca, Karaca, “Kimseden ifade alınmadı, sadece imaj alındı. Bir arkadaş öne çıkartılıyor ama santralde sadece o görevli değil. İmaj kayıtları sonuçlanmadan bu yapıldı ya da yapılmadı diyemeyiz. Eğer böyle bir şey yapılmışsa, yapan hakkında adli ve idari işlemler yapılacak. Eğer böyle bir şey yoksa da iddia sahibi hakkında idari ve adli işlemler yapılacak.” diye konuştu.

Karaca, bazı yayın organlarında yer alan 'paralel yapı' iddialarının da personeli zan altında bıraktığını sözlerine ekledi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri