SGK ile ilişkisi resmen kesildi

Gülen Cemaati'ne yönelik yaptırımlar artarak devam ediyor. Bir yanda cemaatin Konya'daki yatırımları engelleniyor, bir yanda cemaatin sağlık ve eğitim kurumları kapatılıyor. Mevlana Hastanesi'nin SGK ile ilişkisi kesildi. Hastane 30 kişiyi işten çıkarmak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "Paralel Yapı ile mücadele devam edecek" açıklamaları karşılık buluyor. Hükümet gruba bir dizi maddi ve manevi yaptırım uyguluyor. Hükümetin ve yargının cemaate yönelik operasyonları artarak devam ediyor. Cemaat-Hükümet kavgasından Konya Mevlana Üniversitesi Vakıf Hastanesi de nasibini aldı. Konya'da uzun yıllardır günde yüzlerce hastanın tedavi için gittiği Mevlana Hastanesi, kamuoyunda 'parelel yapı' olarak adlandırılan gruba finansal destek sağladığı için SGK ile ilişkisi kesildi. "Gönülden Sağlık Hizmeti" sloganını kullanan hastanenin 30 çalışanını işten çıkardığı öğrenilirken, yine hastanenin müşteri kaybetmemek için muayene ücretinde indirime gitti.

HASTANENİN SGK İLE İLİŞKİSİ KESİLDİ

Mevlana Hastanesi, SGK'nin ilişkisini kesmesinden sonra, "Aynı fark ücretiyle muayeneye devam ediyoruz" sloganıyla bir dizi reklam çalışması yapıyor. İstanbul Caddesi üzerinde inşaatı tamamlanan Mevlana Üniversitesi Hastanesi’nin 17 katlı, 415 yatak kapasitesine sahip yeni hastane binasına da Konya SGK ruhsat vermiyor. Mevlana Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerine hizmet verecek olan hastaneye Konya SGK çeşitli gerekçeler öne sürerek izin vermiyor. Hastane binasının Gıda ve Tarım Üniversitesi'ne devredileceği, üniveristenin binayı AR-GE eğitiminde kullanacağı iddia ediliyor. Ayrıca hastanenin Barış Caddesi'ndeki ek hizmet binasının da ilişkisi kesildi. Bazı doktorların hastanelerden ayrıldığı da iddia edildi.

YAPTIRIMLAR DEVAM EDİYOR

Öte yandan tüm Türkiye'de olduğu gibi Konya'da da yüzlerce işadamı, öğrenci ve memur Gülen Cemaati ile yollarını ayırıyor. İşadamları, öğrenciler ve memurlar, 'iş bulamam veya işten atılırım' kaygısıyla cemaatle bütün ilişkisini kesiyor. Gülen Cemaati'ne ait çok sayıda okul, dershane ve yurdun doluluk oranı ise her geçen yıl düşüyor. Cemaatin yeni okul yatırımları da kamunun engeline takılıyor. Gruba yakınlığı ile bilinen Konyalı çok sayıda işadamı da haklarında açılan davalar nedeniyle ülkeyi terk etti.

KERİM ATICI merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri