Sgk: Doktora Yapan Yetimlere Aylık Ödenmez

Sosyal Güvenlik Kuruimu (SGK), doktora yapan öğrencilerin Emekli Sandığı'ndan yetim aylığı alamayacağını açıkladı. SGK, reddi mirasta bulunan kişiye aylık bağlanabileceğini bildirdi. Bursa SGK İl Müdürlüğü, vatandaşların emeklilik...

Sosyal Güvenlik Kuruimu (SGK), doktora yapan öğrencilerin Emekli Sandığı'ndan yetim aylığı alamayacağını açıkladı. SGK, reddi mirasta bulunan kişiye aylık bağlanabileceğini bildirdi.

Bursa SGK İl Müdürlüğü, vatandaşların emeklilik ve çeşitli konulardaki sorularını sanal alemden cevaplandırdı. Bir vatandaşın, "Emekli olduktan sonra üniversiteyi bitirdim. İntibah işlemi yaptırabilir miyim?" şeklindeki soruyu değerlendiren SGK, aktif olarak görevde olanların intibahı yapıldığından, yeni öğrenim durumuna göre intibahın yapılması ve aylıkların yükseltilmesinin mümkün olmadığını açıkladı.

Bir vatandaşın; "Babam 3 aylık maaşını aldığı gün öldü. Maaşa girecek kimse yok. Söz konusu tutar tarafımızdan tahsil edilir mi?" sorusunu de cevaplandıran SGK Bursa İl Müdürlüğü, aylığa müstahak kimse yok ise varislerden tahsilat yapılmayacağının altını çizdi.

'VEFAT EDEN GEÇİ KÖY KORUCUSUNUN EŞİNE MAAŞ BAĞLANIR AMA ÇOCUKLARINA BAĞLANMAZ'

Doktor öğrencilerine yetim aylığı ödenip ödenmediği yönündeki soruyu da cevaplandıran SGK, doktora öğrencilerine yetim aylığı ödenmediğini bildirdi. Reddi mirasta bulunulmasının emekli aylığı bağlanmasına engel bir durum olmadığına dikkat çekilen SGK açıklamasında, "Ancak mahkeme kararı ile evlatlıktan red edilme durumunda aylık bağlanmaz." denildi.

Emekli Sandığı'nda doğum borçlanması hakkı verilmediğine işaret edilen SGK açıklamasında, "Geçici köy korucusu iken vefat edenlerin eş ve çocuklarına aylık bağlanır mı?" şeklindeki soruya da cevap verildi. SGK, vefat eden geçici köy korucusunun eşine maaş bağlandığını ancak yetimlerine maaş bağlanmadığını duyurdu. Yurtdışında ikamet eden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının transfer masrafları kesilmek suretiyle bulundukları yerden maaşlarına ulaşabilecekleri de belirtildi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri