Seyit Karaca: Metro için kazma mı yok, kaynak mı?

DEVA Partisi İl Başkanı Dr. Seyit Karaca gittikçe artan şehir içi trafik çilesi ve ulaşımla ilgili olarak geciken adımların atılmaması üzerine yaptığı açıklama da, metro için kazmamı yok, kaynak mı sorularını sordu.

Metro için kazma mı

yok, kaynak mı?

DEVA Partisi İl Başkanı Dr.Seyit Karaca gittikçe artan şehir içi trafik çilesi ve ulaşımla ilgili olarak geciken adımların atılmaması üzerine yaptığı açıklama da, metro için kazmamı yok, kaynak mı sorularını sordu. Konya şehir trafiğinin çilesinin bitmediğinin üzerinde duran Deva Partisi Konya İl Başkanı Dr. Seyit Karaca, “Yıllardır alternatif yol üretilememesi yanı sıra toplu ulaşım konusunda da adımların atılmaması sonucu, artan araç sayısı, pandemi endişeleri nedeniyle de mevcut toplu ulaşımın yeterince kullanılmaması sonucu sabah ve akşam trafiği sürücüler için çile halini almıştır. Çevre yolu yetersizliği, transit kamyonların şehir içinde yoğunluk oluşturmasına neden olmaktadır. Ayrıca şehir içinde kaynak sıkıntısı nedeniyle yapılamayan kavşak düzenlemeleri yığılmaların en temel sebebidir. Henüz faaliyete başlamasa da lojistik köy ile kamyon ve ağır vasıta nakliye araçlarının entegrasyonunun yapılmamış olmasının da şehrin gelecekte ihracat ve üretime dair iddiasına sekte vuracak endişesi içindeyiz. Bu konunun daha hızlı bir şekilde gündeme alınarak gerekenin yapılmasını bekliyoruz. Ayrıca toplu ulaşım ve Şehir Hastanesi entegrasyonunun da tam olarak yapılmaması nedeniyle hastaların ulaşımda ciddi zorluklar yaşadığını görmekten üzüntü duymaktayız” dedi.

METRO PROJENİN YAPIMINA BAŞLANMAMASI TRAFİK ÇİLESİNİ ARTIRIYOR

Seyit karaca sürekli gündemde olan Metro Projesinin yapımına başlanmamasının trafik çilesini arttırdığına dikkat çekerek, “Günlük trafik akışı yerleşim yerleri itibarıyla sabah, akşam şehrin bir tarafından diğer tarafına sürekli artıyor. Aynı saatlerde trafiğe çıkan firma işçi ve okul servisleri nedeniyle de yaşanan yoğunluktan dolayı da trafik çilesi yaşanıyor. Toplu ulaşımda yaşanılan sorunlara çözüm olan Metro projesinin de bir türlü yapımına başlanamaması da sıkıntıları beraberinde yaşatıyor. Şehir içi trafik yoğunluğuna etki eden işçi servislerinin önüne geçilmesi için

Kaşınhanı ve Kayacık banliyö hattının öne alınmasıyla işçi servis trafiğinin yeniden düzenlenmesiyle trafik çilesinin önemli ölçüde azalacağını düşünüyoruz. İktidar mensubu milletvekillerinin yıl içerisinde yaptıkları değişik açıklamalarda farklı aylarda kazma vurulacağının açıklanmasına rağmen henüz bir gelişme olmadı. Her alanda olduğu gibi bu alanda da kaynak sıkıntısı nedeniyle yatırıma başlanamayacağı endişesi taşıyoruz. Ayrıca bin bin adıyla şehrin değişik noktalarına yerleştirilen elektrikli scooterların sanki toplu ulaşım alternatifi gibi algılanmaktadır. Kullanım şartları itibarıyla bu araçlar ciddi tehlikeleri bünyesinde barındırmaktadır.Bisiklet ve motosiklet kullanımında kask zorunluluğu olmasına rağmen, yasal olmasa da birkaç kişinin kullandığı scooterların kullanıcıları başta olmak üzere çevredekiler için de hayati bir tehlike oluşturuyorlar. Scooterların belli kurallar dâhilinde kullanılması için düzenlemelerin hızla yapılması ve kontrolünde düzenli olarak yapılması gerekiyor” diye konuştu.

HABER MERKEZİ

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (8)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri