Seyit Arık: Saygılı olmalıyız

Saadet Partisi Konya İl Geçlik Kolları Başkanı Seyit Arık, "Son günlerde ülkemizde kutuplaşma ve hoşgörüsüzlük arttı. Toplum olarak görüşlere saygılı olmamız gerekiyor. Kimseyi hainlikle suçlayamayız"dedi

Saadet Partisi Konya İl Gençlik Kolları Başkanlığı'nca düzenlenen ve Saadet Partisi Gençlik Kolları Genel Başkanı Salih Akyüz'ün de katılım sağladığı "Konya İl Gençlik Kolları Mart Ayı Divan Toplantısı" gerçekleşti.

BATI'YA ASLA GÜVENİLMEZ

Toplantıda divan teşekkürü konuşmasıyla başlayan Saadet Partisi Konya İl Geçlik Kolları Başkanı Seyit Arık, daha sonra konuşmasına gündemi değerlendirerek devam etti. Arık, özellikle iç meseleler konusunda batıya asla güvenilmemesi gerektiğini şu ifadelerle vurguladı: "Çanakkale Zaferi'nde yapılan bir araştırmaya göre 3 bin şehit verebilecek durumdayken Alman bir komutanın strateji hataları yüzünden 253 binden fazla şehit verildi. Geçmişten bu yana batı bizi hep yönetmek ve müdahale etmek istedi. Bize Avrupa Birliği vaatleri vererek bizim iç işlerimize sürekli müdahale etti." Doğu ve güneydoğu sorunlarını da ele alan Arık, "Doğu ve güneydoğuda çok ciddi anlamda işsizlik problemi var. Oradaki insanlar bu problemlerden ötürü göçmek zorunda kalıyor. Oralarda boşalan yerlede de kominist, kapitalist ve Kürdistan hayali kuran insanlar yerleştiriliyor. Her konuda batıya bağımlıyız. Kendi göbeğimizi kendimiz kesemiyoruz" dedi. 

YÜZÜMÜZÜ İSLAM ÜLKELERİNE DÖNDÜRMELİYİZ

"Yaklaşık elli yıldır beklenilen ve her türlü şartları kabul edilen Avrupa Birliği (AB) Türkiye'yi almayacaklarını hem söylüyor hem de yaptıkları fiili hareketlerle gösteriyorlar" diye konuşan Arık, sözlerini şöyle sürdürdü: "Buna rağmen hala biz AB’den medet umar gibi kendimize destek bekliyoruz. Başbakan ve Bakanlarımız Avrupa ülkelerine kabul edilmiyor. Sınır dışı ediliyor. Buna rağmen biz hala sabrımızın da bir sınırı var diyerek afaki açıklamalar yapıyoruz. AB Bakanlığı kapatılmalı. Yüzümüzü Avrupa yerine İslam ülkelerine dönmeliyiz. Erbakan hocanın kurduğu İslam Birliği olan D8’leri aktif hale getirilirse ortada Avrupa diye birşey kalmaz. İslam coğrafyasında akan kanın dökülen gözyaşının ardında elbette ümmetin parçalanmışlığı vardır. Emperyalizmle stratejik ortaklıklar kurularak atılan adımlarla bu coğrafyaya barış getirilemez. Müslümanlar mezhepçi, ırkçı, bölgeci yaklaşımlardan uzak durmalı ve İslam Birliği için gayret etmeliler."

AYRIMCILIĞA MÜSADE EDİLMEMELİ

Son zamanda yapılan seçimlerle insanları ayırılmaya çalışıldığını söyleyen Arık, son olarak referandum sürecinde evetçiler ve hayırcılar olarak bir ayrım yapılmaya çalışıldığını söyledi. Arık,  sözlerini şu ifadelerle noktaladı: "Saadet Partisi olarak referandum öncesi kararımızın hayır olacağını açıkladık. Ancak herkesin görüşüne de saygı duyduk. Şu anda hayır diyenlere vatan haini olarak bakıyorlar. 'Evet veya hayır' diyenler kardeştir, kimse vatan haini değildir. Görüşlere saygılı olmamız gerekiyor. Kimseyi hainlikle suçlayamayız. Biz Saadet Partisi olarak kapitalizmle, kominizmle olmayacağını elimizden geldiğince anlatacağız. Huzurun, refahın ve özgürlüğün islam birliği ile mümkün olacağını anlatacağız."

TOLGA PARLAK merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri