Seyirci Ampute’yi sevdi

Bu yıl ilki düzenlenen Ampute Futbol Ligi taraftarların büyük ilgisini çekiyor. Ampute Şube Sorumlusu Elvan Uğurlu, yeni bir lig olmalarına karşın önemli problemler yaşamadıklarını söyledi

Bedensel Engelliler Spor Federasyonu’nca Türkiye’de ilk kez bu yıl düzenlenen Deplasmanlı Ampute Futbol Süper Ligi, seyircilerin ilgisini çekiyor. Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Ampute Futbolu Şube Sorumlusu Elvan Uğurlu, yaptığı açıklamada, ligde 6. haftayı geride bıraktıklarını ve ligin sorunsuz bir şekilde devam ettiğini söyledi. Ligin yeni oluşturulmasına rağmen, dikkate değer sıkıntı yaşamadıklarını anlatan Uğurlu, takımlar arası ilişkilerin de beklenenin üzerinde olduğunu kaydetti. Sezona 14 takımla başladıklarını ancak 2 takımın ligden çekildiğini ifade eden Uğurlu, şöyle konuştu: “Ligi 14 takımla başlatmıştık. Ordu Bedensel Engelliler Spor Kulübü ile MEDAŞ TEK Meram Spor Kulübü ligden çekildi. Şu an 12 takımla ligimiz devam ediyor. Sorunsuz bir lig gerçekleştiriyoruz. Hakem ve antrenör eğitimi yaptık. Kulüp yöneticileri de büyük bir gayret gösteriyor. Futbolcular da anlayışlı davranıyor. Ancak statların Ampute için 40-60 metreye ayarlanması bazen sıkıntı oluşturuyor.”

Ampute futboluna beklenenden fazla ilgili olduğunu anlatan Uğurlu, “Yeni bir lig olmasına rağmen seyirciler maçlara büyük ilgi gösteriyor. Bu yoğun ilgiden memnunuz. İlgi bakımından iyi bir potansiyel yakaladık. Tekerlekli sandalye basketbolunda biz yıllarca boş salonlara oynadık. Ancak ampute futbolunu seyirciye oynuyoruz” dedi. Futbol olması nedeniyle ilgi ve talep gördüklerini dile getiren Uğurlu, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Bir çok kişi futbol oynamak için bize başvuruyor. Biz de kulüplere yönlendiriyoruz. Gelecek sezon kulüp sayı artacaktır. Sadece birinci lig değil, bölgesel ligler oluşturacağız. Şu an yaklaşık 150 lisanslı futbolcu var. Gelecek yıl bu sayının 300’e çıkmasını bekliyoruz. Futbolcu sayısının artması ayrıca milli takıma da olumlu yansıyacaktır. Futbolcuların sezon boyunca hazır olması milli maça başarı olarak etki yapacaktır.” Ligin yeni olması nedeniyle bu sezon eksiklerin de tespit edileceğini ve tecrübe edineceklerini dile getiren Elvan Uğurlu, “Gelecek yıl heyecanı yüksek bir lig oluşturacağımıza inanıyoruz. Turkcell Süper Lig’i aratmayacağımızı düşünüyorum” diye konuştu.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri