Seyhanlı Kadınlar ‘şiddete Hayır’ Dedi

Seyhan Belediyesi’nde çalışan kadınlar, Kadınlara Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü nedeniyle ‘şiddete hayır’ eylemi yaptı. Çalışanlar adına açıklamayı Seyhan Belediye Başkan Yardımcısı Türkan...

Seyhan Belediyesi’nde çalışan kadınlar, Kadınlara Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü nedeniyle ‘şiddete hayır’ eylemi yaptı.

Çalışanlar adına açıklamayı Seyhan Belediye Başkan Yardımcısı Türkan Eşli yaptı. Dünyanın birçok yerinde kadınların şiddete uğradığını vurgulayan Eşli, “Biz kadınlar değişik biçimlerde şiddete uğruyoruz. Kadınların eğitimden yoksun bırakılarak eve mahkum edildiği, ekonomik faaliyetinin yasal ve geleneksel birçok engelle kısıtlandığı, çalışma yaşamında bin bir haksızlık ve ayrımcılıkla karşılaştığı, toplumun en fakir kısmını oluşturduğu ve kendi kaderine terk edildiği koşullarda, şiddetin ilk hedefi de doğal olarak en korumasız ve zayıf kesimi biz kadınlarız!" ifadelerini kullandı.

Kadına yönelik şiddete duyarsız kalındığının altını çizen Türkan Eşli, "Kadına yönelik şiddetin bildik hüzünlü öyküleri, geleneksel ön kabuller, toplumun ve devletin duyarsızlığı ile büyüyor. Şiddet yalnızca bedenlere zarar vermiyor, kadınların öz saygısını, ihlale direnme ve hak arama arzusunu zayıflatıyor veya yok ediyor." şeklinde konuştu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri