Seyhan'da Çöp Konteynerleri Yeraltına Alınıyor

Seyhan Belediyesi'nin hayata geçirdiği çöp konteynerlerinin yer altına alınması çalışması devam ediyor.Çöp konteynerlerinin yer altına alınması ile ilgili olarak Evren Sitesi bölgesindeki çalışmaları inceleyen Başkan Zeydan Karalar,...

Seyhan Belediyesi'nin hayata geçirdiği çöp konteynerlerinin yer altına alınması çalışması devam ediyor.

Çöp konteynerlerinin yer altına alınması ile ilgili olarak Evren Sitesi bölgesindeki çalışmaları inceleyen Başkan Zeydan Karalar, Temizlik İşleri Müdürü Özcan Zenger'den bilgi aldı. Yeni uygulamadan dolayı vatandaşlardan çok olumlu tepkiler aldıklarını belirten Başkan Karalar, bu anlamda ilk 5 yılda şehir merkezinden başlayarak konteynerlerinin önemli bir kısmının yeraltına alacaklarını söyledi. Başkan Karalar, "Temizlik belediyelerin ilk görevidir. Ancak tek görevi değildir. Bizler göreve gelir gelmez en çok şikayet aldığımız temizliğe el attık. Görüyoruz ki vatandaşlarımız temizlik hizmetlerinden çok memnun. Bugün ise ilçenin her noktasına yeraltı çöp konteynerlerini yerleştirme çalışmalarını yapıyoruz. Allah izin verirse ilk 5 yılımızda şehir merkezini tamamıyla bitirmeyi planlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Avrupa'da yeraltı çöp konteyneri uygulamasına 40 yıl önce başladığına vurgu yapan Zeydan Karalar ne yazık ki Türkiye'de bu uygulamanın birkaç belediye Adana'da ise sadece Seyhan Belediyesi tarafından uygulandığını söyledi. Başkan Karalar, "Gelişmiş toplumlar, Avrupa 40 yıl önce bu işi yapmış. Ülkemizde ise sadece birkaç belediye bu uygulamayı hayata geçirmiş. Yılların geç kalmışlığını telafi edeceğiz." şeklinde konuştu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri