Seydişehirli Yazar ve Şair Bahaddin Paslı Hakk'a yürüdü

Seydişehir'in tanınmış şair ve yazarlarından bugüne kadar 15 kitap yazan Bahaddin Paslı tedavi gördüğü hastanede 81 yaşında hayatını kaybetti

Seydişehir bir önemli değerini daha kaybetti. Seydişehir'in yetiştirdiği şair ve yazarlardan Bahaddin Paslı, Hakk'a yürüdü. Merhum Şair ve Yazar Bahaddin Paslı'nın cenazesi bugün Seydişehir Alaylar Camii'de öğle namazını müteakip kılınacak namazın ardından Akyol Mezarlığına defnedilecek. Selçukya Onur Kurulu üyesi de olan Şair Bahaddin Paslı'nın ölümü sevenlerini ve yakınlarını derinden üzdü.

BAŞKAN TUTAL'DAN TAZİYE MESAJI

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal da Bahaddin Paslı'nın vefatı ile ilgili taziye mesajı yayınladı. Tutal, mesajında şunları söyledi: " Bahaddin Paslı Ağabeyimiz vefat etmiştir. Allah rahmet eylesin. Hepimizin başı sağ olsun. Bir kaç gün önce yaptığımız ziyarette şu sözlerle ifade etmişti hastalığını; "Dosttan bir hediye geldi, açtık arızalı çıktı. Tamir ettirebilirsek kullanacağız, ettiremezsek çilesini çekip Rabbimizden ödülünü alacağız." Hastalığı ona üzüntü değildi. Anlatmadı hastalığını... Dosttan bahsetti hep. Ve bugün Dostuna kavuştu."

ADINA KÜLTÜR SANAT EVİ AÇILMIŞTI

Seydişehir Belediyesi tarafından kamulaştırması yapılan Hacı Seyitali Mahallesi Türbe Camisi karşısında metruk durumda bulunan tarihi ev, yeniden aslına uygun olarak restore edilerek ilçeye kazandırıldı. Bahaddin Paslı'nın adı restore edilerek, kültür ve sanat evi olarak hizmet veren tarihi binaya verilmişti. Bahaddin Paslı Kültür Sanat Evi 30 Mart 2022 tarihinde Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal tarafından hizmete açılmıştı.

BUGÜNE KADAR 15 KİTABI BASILDI

Seydişehir kültürü ile çok sayıda makale ve kitap da yazan Bahaddin Paslı'nın bugüne kadar 15 kitabı basıldı. 81 yaşında vefat eden Bahaddin Paslı, evli ve 2 çocuk basıydı. BahŞairin 1941 yılında Seydişehir'de doğan şair Bahattin Paslı'nın ‘Haşa Ahır Değil Cennet, Manyetolu telefonlar (1970) Şiirlerim (1973), Seydişehir ( 1992), Destanı (1997) Gençlik Hey (2006) Mani Aşk Ummanı (2017) Medine -i Sani Seydişehir Güzellemesi , Sen neymişşin be Seydişehir, Seyyid Harun Veli Alevi mi ? Halife sultan gerçeği (2018) Senaryolarım-1 (2019) ve son olarak Tekne Senit Sıyrıntısı isimli kitapları yayınladı. Merhaba Gazetesi olarak merhum Şair ve Yazar Bahaddin Paslı'ya yüce Allah"tan rahmet diler, ailesine, sevenlerine ve edebiyat camiasına sabr-ı cemil niyaz ederiz.

ŞİİRLER ÖKSÜZ KALDI...

Sen gittin dost,

Şiirler öksüz kaldı,

Rotasını şaşırdı sözler...

Sensiz kaldı senli türküler,

Ezgiler, nağmeler....

Ardından göz yaşı döktüler...

İDRİS BAKAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri