Seydişehirli mucit destek bekliyor

Çocuk yaşta başlayan merakını geliştiren Seydişehirli mucit yaptığı çalışmalarını hayata geçirmek için destek bekliyor
Çocuk yaşta başlayan merakını geliştiren Seydişehirli mucit yaptığı çalışmalarını hayata geçirmek için destek bekliyor.
     Seydişehirli Mucit Ahmet Selçuk Kırdar (38), evinin altında bulunan atölyede robotik sistem makineleri tasarlıyor.
     Merakının çocuk yaşlarda hurdacılık yapan babasından kaynaklandığını ifade eden Kırdar, kısıtlı imkanlarına rağmen bir şeyleri başarmanın kendini mutlu ettiğini belirtiyor.
     Hurdalardan küçük çaplı robotlar yaparak kendini geliştirdiğini dile getiren Seydişehirli mucit 5 eksenli CNC makinesinin çalışmalarını tamamlamak üzere olduğunu kaydetti.
     Kamu görevlisi olarak çalışan ve hafta sonları boş vakilerini bu şekilde değerlendirdiğini belirten Kırdar, ''Boş zamanlarımı ve hafta sonlarımı bu atölyemde geçirmekten büyük haz alıyorum. Şu anda 5 eksenli robotik sistemle çalışacak bir CNC makinesi üzerinde çalışıyorum. Daha önceleri hidrojen yakıt pilinden elektrik elde eden bir çalışmam oldu'' dedi.
     Alüminyum hava pillerinden elektrik elde etmeyi başardığını savunan Kırdar, şunları kaydetti:
     ''Uzaktan kumandalı 5 kilometre uçuş kapasiteli model uçağım, yeri kontrol edebilen özelliği ile Türkiye'nin ilk model uçağı. Projelerimin arasında elektrikle çalışan yüksek kapasiteli reaktöre sahip bir ısıtma sistemi de var. Bütün bu makinelerin tasarım ve geliştirmesi kendime ait. Bilim Sanayi ve teknoloji bakanlığının mucitleri desteklediği haberi beni ümitlendirdi. TÜBİTAK'ın mucitlere destek verdiğini biliyorum. Eğer bu desteklerden faydalana bilirsem bu projelerimi hayata geçirmek en büyük hayalim.''
     Yakın bir zamanda yaptığı çalışmaları teşhir etmeyi düşündüğünü belirten Ahmet Selçuk Kırdar, ''Yeni tasarladığım bu makineler insanlığa hizmet vereceğini düşünüyorum. Bu makineleri hayata geçirip insanlığın hizmetine sunmak en büyük hayalim'' şeklinde konuştu. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri