"Seydişehir’i termal şehir haline getirdik"

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal ve beraberindeki heyet, Merhaba Gazetesi'ni ziyaret etti. Başkan Mehmet Tutal, Seydişehir'i termal bir şehir yaptıklarını söyledi

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal Merhaba Gazetesi’ni ziyaret etti. Ziyarette Merhaba Gazetesi İmtiyaz Sahibi Halid Şen’e Seydişehir Belediyesi olarak yayınladıkları ‘Vefatının 700. yılında Seyyid Harun Veli ve Mâkâlât-ı Seyyid Harun Veli’ kitabını hediye eden Başkan Tutal, “Bugüne kadar çeşitli neşriyatlarda bulunduk. Bu neşriyatlara Seydişehir’in kurucusu Evliya Seyyid Harun Veli’nin makalelerinden oluşan eserini de ekledik. Vefatının 700. yılı münasebetiyle yayınladığımız bu eser etkili bir tarihi kaynak. Üç eseri bir araya getirerek ortaya çıkardığımız eserde yazıların hem orijinal Osmanlıca metinleri hem de günümüz Türkçesi ile yazılmış metinleri var” dedi.

TERMAL BÖLGEDEKİ ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDİYORUZ

Seydişehir'in şifalı termal suları ile bilinen bir merkez olduğunun altını çizen Tutal, “20 yılı aşkın bir süredir varlığı bilinen termal kaynaklar, Seydişehir Belediyesi tarafından yakın dönemlerde yapılan hizmetler sonucu gün yüzüne çıkarılmış durumda. İlçe merkezine 5 km mesafede bulunan Seydi Şifa termal suları 650 metre derinlikten, 43 derece sıcaklık ile çıkarak mineralleri ve şifası ile vatandaşların hizmetine sunuluyor.

Konu ile ilgili değerlendirmeler yapan Başkan Mehmet Tulal, sosyal tesislerin temmuzda açılacağını belirterek şunları söyledi: “Seydişehir’de bugün yaptığımız çalışmalarda herhangi bir sıkıntı yok. Yarım kalan projeleri tamamlarken üzerine yeni projeler ekliyoruz. Pandemi çalışmalarımızda engel teşkil etmedi. Özellikle termal bölgemizdeki çalışmalarımız devam ediyor. Nasipse sosyal tesisimizi temmuzda açacağız. Özel sektörün işlettiği tesis şu an açık fakat biz belediye olarak tesislerimizi temmuz ayında aktif hale getireceğiz. Seydişehir’i termal şehir yapacağız demiştik bunu başardık. Termal sularımız mineral olarak da gerçekten çok zengin. Termal sularımız gelen misafirlerimiz için şifa kaynağı. 2017 yılında İstanbul Üniversitesinden Zeki Karagülle hocamızı ilçemizde misafir ettik. Termal sular alanında otoriter Zeki hocamız suyun tahlillerini bizzat kendi laboratuvarında yaptı. Öyle ki tahliller sonucu termal suyun ülsere, kansere, ciğer hastalıklarına, cilt hastalıklarına karşı şifalı olduğunu ortaya koydu” şeklinde konuştu.

TERMAL SERALAR KURUYORUZ

Termal suları kullanarak seracılık faaliyetlerine de başlayacaklarını ifade eden Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, son olarak şunları söyledi: “Bugün ayrıca termal seralar oluşturuyoruz. Belli yerlerde su arıyoruz. Bulduğumuz su eğer 50 derecenin üzerinde olursa o merkezlere termal sera kuracağız. İlçemizde sebze meyve üretimi de ciddi manada arttı. Bu vesile ile önümüzdeki günlerde soğuk hava deposu temini de sağlayacağız.”

EYYÜB KARAKUZU

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlçeler Haberleri