Seydişehirgücü’nden sert tepki

Seydişehirgücü Spor Kulübü geçtiğimiz hafta sonu evinde oynadığı Karapınar Belediyesi maçının öncesi ve sonrasıyla ilgili olarak rakip tarafından yapılan açıklamalara sert tepki gösterdi.
Kulüp Başkanı Yusuf Yalçın: “Kimse astı astarı olmayan olayları, yaşanmış gibi anlatarak bir camiayı karalayamaz. Hele bu camia sadece kendi yağı ile kavrulmaya çalışan Seydişehirgücü ise buna asla müsaade edemeyiz. Herkes haddini bilerek konuşmalıdır. Karapınar Belediye Spor, ligimizin ilk yarısında oynanan erteleme maçında mazeret bildirmemize rağmen ASKF’ye yaptıkları baskılar sonucunda tarafımızın onayı alınmadan maçın hafta içi oynanmasını sağlamıştır. Aynı hafta iki ayrı müsabakanın tekrara ertelenme kararı verilmiş ama bizim maçımız oynanmıştır. Karapınar’da kafilemize Hoş Geldiniz bile dememişlerdir.
Geçen yıl yaşadıkları Bozkır maçını İlçemize komşu takımlar üzerinden ağza alınmayacak ifadelerle anlatarak bizlere, maçın gözlemcisi ve hakem triosu huzurunda gözdağı vermeye çalışan anlayışın ne kadar doğru konuşacağı açıkça ortadadır. Seydişehir’de oynanan maçta ise rakip Karapınar Belediyesi Sporcularına ve yöneticilerine kesinlikle Spor Ahlakı dışında hiçbir harekette bulunulmamıştır. Her iki takım sporcuları kol kola soyunma odasına girmişlerdir. Yöneticilerimiz rakip takım hocasını ve yöneticilerini Gözlemci huzurunda tebrik etmiş ve otobüsüne kadar uğurlamıştır.
Kulübümüzün tepkisi sadece Maçın orta hakemine olmuştur. Müsabakada beraberlik golünü bulduktan sonra tamamen idare şeklini değiştirmiş, tansiyonu yükseltecek kartlar çıkarmış, yan hakeminin bayrağını görmemek için ne gerekiyorsa yapmıştır. Bizler sadece kısıtlı imkanlarımız ve İlçemiz halkının cüzi yardımları ile bu liglerde centilmence mücadele vermekte ve her deplasmanına gitmekteyiz. Sadece spor yapmakta; hiç kimse il uğraşmamakta, lobi peşinde koşmamaktayız. Kısa süre içerisinde Ulusal Akademi liglerinde mücadele etmeyi başardık.
Şunu özellikle belirtmek isterim ki 2008 yılında kurulan kulübümüz, kulislerde her ne olursa olsun, saha içinde ve saha dışında ne yaşanırsa yaşansın kuruluş amacımız olan Türk Futbolunun geleceği için “İyi Birey, İyi Vatandaş Ve İyi Futbolcu yetiştirmek” yolundan asla sapmayacağız. Karapınar Belediye Spor futbolcu ve teknik heyetine şampiyonluk yolunda başarılar dileriz. Hepsi de alın terini ortaya koymaktadır. Maç sonunda ortaya çıkacak olan üç sonuç futbolun doğasında vardır. Ancak sorumsuz ve heyecanlı birkaç yöneticinin anlamsız beyanatlarına ve sporcu kardeşlerimizin emeğini gölgeleyecek kulis faaliyetlerine şiddetle karşıyız. Herkes doğru söylemek ve davranmak durumundadır. Sporda fair play ruhu ancak böyle temin edilir. Tüm Spor camiasına ve değerli basın mensuplarımıza teşekkür ederiz” dedi. 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Spor Haberleri