Seydişehir’den tesis atağı

Hayata geçirdiği projelerle Seydişehir’in marka bir şehir olmasını amaçlayan Seydişehir Belediyesi, yeni bir projenin daha startını verdi
Seydişehir 100 bin metrekarelik spor kompleksine ve yeşil alana kavuşturulacak. Hayata geçirdiği projelerle Seydişehir’in marka bir şehir olmasını amaçlayan Seydişehir Belediyesi, yeni bir projenin daha startını verdi. Seydişehir’in sosyal ve sportif hayatındaki çok büyük bir boşluğu dolduracak olan proje Seydişehirlilerin hayallerini gerçekleştirmeleri konusunda yepyeni fırsatlar ve olanaklar barındıracak. Seydişehir Belediyesi, memleketimizde 100 bin metrekarelik bir alana kurulacak spor kompleksi ve yeşil alanlar kavuşturmak için çalışma başlattı.
İlçenin Atatürk Spor Salonu ile Otogar arasında bulunan 100 bin metrekarelik alan daha önce Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü’ne tahsis edilmişti. Belediye ile Beden Terbiyesi arasında yapılan görüşmeler olumlu sonuç verdi ve Beden Terbiyesi 100 bin metrekarelik alanı 25 yıllığına Belediye’ye devretti. Belediye Başkanı Abdulkadir Çat yaptığı açıklamada; öncelikle Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü tarafından 25 yıllığına Belediye’ye devredilen arazinin tel örgü ile koruma altına alınacağını ve ilk olarak 5-6 metre büyüklüğünde 400 çınar ağacı dikeceklerini söyledi.
PROJENİN DETAYLARI
Yapılacak tesisler ve yeşillendirme çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Çat; Bu proje ile Seydişehirli hemşerilerimizi, yıllardır eksikliğini hissettikleri muhteşem bir tesise ve yaşam alanlarına kavuşturmak amacında olduklarını belirttikten sonra projede giriş yolu, gazebo, havuz, kafeler, restoran, çocuk oyun alanları, 128 araçlık otopark, amfi yolu, , amfi, otobüsler için otopark, yürüyüş ve bisiklet parkurları, yaşam yolu, spor ve kondisyon aletleri, atletizm sahası, futbol stadyumu, tribün, toprak futbol sahası, halı saha, badminton, basketbol, voleybol sahaları, tenis kortu, soyunma odaları, spor meydanı, bisiklet park alanı gibi mekanlar ın yer alacağını ifade etti.
Yapılacak tesislerin aşama aşama hayata geçirileceğini kaydeden Başkan Çat, ilk olarak ağaçlandırma çalışmaları ile işe başlayacaklarını belirttikten sonra şunları kaydetti; “Göreve geldiğimiz günden itibaren Seydişehir’in modern bir kent haline dönüştürülmesi ve Seydişehir Halkı’nın hak ettiği yaşam kalitesini oluşturabilmek için bir dizi çalışmalar başlattık. Bu kapsamda Pazar Yeri’nin kapalı hale getirilmesi, Hayvan Pazarı ve Kesim Merkezi, Sadi Irmak Caddesi’nin parke yol yapılarak hizmete sunulması, İçme suyu şebekesine yapılan devasa yatırımlar, parklar bahçeler, Kuğulu Park’a ilave 75.000 metrekare yeşil alan kazandırılması, sosyal ve kültürel faaliyetler, Seydişehir evleri ve daha bir çok hizmeti kısa sürede Seydişehir’ e kazandırdık. Ayrıca yakın bir zamanda ise yine Seydişehir’in çok büyük bir ihtiyacına cevap vereceğine inandığımız Seydişehir Kültür Sarayı’nı halkımızın hizmetine sunacağız” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri