Seydişehir’de “Şehitler Yürüyüşü” düzenlendi

Konya'nın Seydişehir ilçesinde artan terör olayları ve son olarak İstanbul'daki bombalı eylemde de şehit verilmesinin ardından "Şehitler Yürüyüşü" düzenlendi.

Artan terör olayları ve son olarak dün İstanbul'daki bombalı eylemde Seydişehir Kisecik Mahallesi nüfusuna kayıtlı Nazif Emre Horoz'un şehit düşmesinin ardından binlerce vatandaş sokağa döküldü. Seydişehir Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, sivil toplum kuruluşları, siyasi parti başkanlarının da katılımıyla "Şehitler Yürüyüşü" düzenlendi. Belediye binası önünden başlayan yürüyüşte "şehitler ölmez vatan bölünmez", "biriz beraberiz, birlikte Türkiye'yiz", "vatan sana canım feda" gibi çeşitli sloganlar atılarak Milli Egemenlik Caddesi, Atatürk Caddesi, Hükümet Konağı önünden, Hürriyet Caddesi ve Seyitharun Bulvarı üzerinden tekrar belediye önüne gelindi.

Burada saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından platform adına Seydişehir Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Yakup Söğüt bir açıklama yaptı. Söğüt açıklamasında, "Bizler Seydişehir sivil toplum kuruluşları olarak, son aylarda yeniden tırmanışa geçip milletimizin huzur ve güvenliğine kasteden hain terör mihraklarının saldırılarını şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Bin yıldır, Anadolu'nun yiğit evlatlarının bu hain terör örgütleri tarafından şehit edilmesine kayıtsız kalmadığımızı dosta düşmana göstermek için dün olduğu gibi bugün de buradayız ve hep o hainlerin karşısında olacağız. Son yıllarda aziz milletimiz yüzlerce evladını şehadet mertebesine uğurlamıştır. Şehitlerimiz; vatan, vazife ve bayrak uğruna en değerli varlıkları olan canlarını feda ederek şehadet mertebesine ulaştılar. Bağımsızlığa olan aşılmaz tutkumuzun, canımızdan üstün bildiğimiz vatan sevgimizin, birlik ve beraberliğimizin ölümsüzleşen simgeleri olan şehitlerimiz, gönüllerimizde sürekli yaşayacaklardır. Gerekirse her birimiz, bu terör belası tamamen temizlenene dek bu mücadelede çarpışacağız. Tek hedefimiz, Son terörist yok edilene kadar mücadelenin sürdürülmesidir. Şehitlerimizin bizlere emaneti olan şanlı bayrağımız, her karışında hatıraları bulunan vatan toprakları ve en büyük mirasımız olan Türkiye Cumhuriyetini yine şehitlerimizden aldığımız inanç ve kararlılıkla sonsuza kadar yaşatacağız. Türk Milletinin ve Devletinin hürriyet ve bağımsızlığı uğrunda canlarını vererek, bu toprakları bize vatan yapan kahraman şehitlerimizi bir defa daha saygıyla minnetle anıyor, acılı ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyoruz" dedi. Konuşmanın ardından Kur'an-ı Kerim okunarak dua edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlçeler Haberleri