Seydişehir'de İsim tartışması

Seydişehir'de AK Partili belediye meclis üyeleri MHP lideri Devlet Bahçeli'nin adına yaptırılan parkın ismini değiştirmek istiyor. AK Partili belediye meclis üyelerinin aldığı bu karar MHP'lileri kızdırdı

MHP'nin kalesi olarak görülen Seydişehir Belediyesi, 30 Mart Yerel Seçimleri'nde el değiştirdi. Mehmet Tutal, AK Parti'den Belediye Başkanlığı'na seçildi. 26 kişilik belediye meclisinin büyük bir çoğunluğu ise AK Partili üyelerden oluşuyor. AK Partili üyeler, eski Belediye Başkanı Abdulkadir Çat tarafından yaptırılan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin adının verildiği parkın ismini değiştirmek için harekete geçti. MHP'li üyeler ise bu değişikliğe karşı çıkıyor. İlçede isim tartışması baş gösterdi. Parkın isminin değiştirilmesinin ardından bazı cadde ve sokak isimlerinin değiştirilmesinin de gündeme alınacağı iddia edildi.

MHP'LİLER DEĞİŞİKLİĞE TEPKİLİ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)'nin Seydişehir Belediye Meclis Üyesi Ebru Altıok, belediye meclisinin Dr. Devlet Bahçeli Parkı'nın ismini değiştirmek istemesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. MHP Seydişehir İlçe Teşkilatı'nda da aktif olan Altıok, "Seydişehir Belediye Meclisi’nde 09.10.2014 tarihli toplantıda, daha önceden açıklanan gündemde olmamasına rağmen, AKP’li bir meclis üyesinin teklifiyle Kuğulu Park Mesireliği'nde bulunan 'Dr. Devlet Bahçeli Parkı'nın adının, 'Gazze Parkı' olarak değiştirilmesi MHP’li 8 üyenin ısrarla karşı çıkmasına rağmen gündeme alındı. 17 AKP’li üye 'Kabul' , 8 MHP’li üye 'Red', 1 CHP’li üye ise 'Çekimser' oy kullandı. AKP’li kardeşlerimiz 'Biz yaptık oldu' şeklinde düşünüp parkın ismini değiştirdiklerini zannedededursunlar, o iş öyle kolay değil ağalar. Meclis üyeleri önce sayı saymayı öğrensin" dedi.

YETERLİ ÇOĞUNLUK SAĞLANMADI

"Değişikliğin yapılabilmesi için 18 'Kabul' oyu ve sonrasında Mülki Amir’in onayı gerekiyor" diyen Altıok, sözlerini şöyle sürdürdü: "5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 'Ad Verme, Tanıtıcı Amblem ve Flama Kullanımı' başlıklı 81. maddesi uyarınca cadde, sokak, meydan, park, tesis ve benzerlerinin adlarının değiştirilmesine ilişkin kararlarda belediye meclisi üye tam sayısı’nın üçte ikisinin çoğunluğunun kararı aranır. Oylamaların şeklinin düzenlendiği hükümlere göre ise yeter sayısının belirlenmesinde, hesaplanan sayı ondalıklı olursa bir üst tam sayıya yuvarlanır denmektedir. Meclisin üye tam sayısı belediye başkanı ile birlikte 26. Yani yeter sayısı 18’dir. Yani bu karar için 'Kabul' oyu kullanan 17 AKP’li kardeşimizin oy sayısı yeterli değildir. Kaymakamımız Tuncay Sonel bu kararı yasaya açıkça aykırı olduğu için de onaylamayacaktır." "Ülkücülerin sokağa dökülmek istendiği, her gün onlarca provakasyonun yaşandığı bu günlerde böyle bir değişiklik teklifinin zamanlaması manidardır" diyen Altıok, "Ülkücüler oyuna gelmeyecek, provakatörlerin tuzağına düşmeyecektir. Liderimiz 'Dr. Devlet Bahçeli'nin ismine, ülkücü evlatları, Bozkurtlar, yasal zeminde sahip çıkacaktır. Bu tahrike kalkışanlara, yasal zemin çerçevesinde meydan okuyorum, hodri meydan" şeklinde konuştu.

İSİM DEĞİŞTİRİLMEYECEK

Konuyla ilgili konuşan Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, tartışmaya son noktayı koydu. Tutal, ismin değiştirilmeyeceğini duyurdu. "Bir meclis üyesinin teklifiyle konu gündeme alındı. 17 üye destek verdi. Kararın kabul edilmesi için 18 üyenin oluru gerekiyor. Parkın ismi değiştirilmeyecek" diye konuştu.

KERİM ATICI - merhabahaber.com

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (4)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

İlçeler Haberleri