Seydişehir'de 68 proje hayat buldu

4 buçuk yıllık görev süresi içinde Seydişehir'de yaptıkları çalışmaları anlatan Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, yaklaşık 68 projeyi hayata geçirmenin mutlululuğunu yaşadıklarını belirterek, "Yapılamaz denilenleri yaptık, gururluyuz" dedi

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Bayır Diamond Otel'de düzenlediği basın toplantısı ile göreve geldiği günden bugüne Seydişehir'e yaptıkları yatırımları anlatarak, devam eden projeler hakkında da bilgiler verdi. Tutal'a ilçe belediye başkan yardımcıları ve birim müdürleri de eşlik etti. Seçim vaadi olarak toplamda ilçe için ilk etapta 40 proje hayata geçireceklerini hatırlatan Tutal, "Bu projelerin büyük kısmını yaptık. Üstelik ekstra 28 proje daha da hayata geçirdik. Bize verilen emaneti layıkı ile korumak için ilçede 68 proje hayata geçirdik. İlçenin çok yönlü gelişimine katkı sunduk, vatandaşımızın da daha huzurlu ve ferah Seydişehir'de yaşaması için gecemizi gündüzümüze kattık" dedi.



İLÇE STANDARTININ ÜZERİNDE BİR PROJE

Kuğulu Park projesinin Seydişehir'in havasını değiştireceğini ifade eden Başkan Tutal, bu projenin kendileri için çok büyük ve anlamlı bir proje olduğunu aktardı. Çalışmaları yerinde inceleyen Tutal,  parkın içinde sosyal tesislerin, eko pazarların da yer alacağını söyledi. İlçe standartlarının üstünde bir projeye imza atmak için çalıştıklarını yineleyen Tutal,  “50-60 milyonluk bir proje için uğraşıyoruz. Projeyi; Devlet Su İşleri (DSİ), Orman Bölge Müdürlüğü, Konya Ovası Projesi (KOP), Kalkınma Bakanlığı ve belediyemizin ortak çalışmaları ile yürütüyoruz. Seyir terasları ile ilgili malzemeler geldi. Projemiz devam ediyor. Önceki gün etkili olan yağışlar ile birlikte gölet alanı iyi bir seviyeye yükselmiş. Kış ayında doluluk oranı hayli fazla olur” açıklamalarında bulundu.



İLÇEDE ESKİ BİR ŞEY KALMADI

Çalışmalara şehrin merkezinde atıl halde bulunan binaları yıkarak devam ettiklerini aktaran Tutal,  Eski Sağlık Meslek Lisesi'nin şehrin merkezinde bulunduğu ve orayı yıktıklarını kaydetti. Takas yolu ile eski okulun mülkiyetini aldıklarını belirten Tutal, “Yeşil alanlı aile çay bahçesi projesi hazırladık. İhalesi bugünlerde yapılacak. Seydişehir'e büyük bir park kazandıracağız. Cezaevini de yıktık. 5 bin metrekarelik alanı, otopark  haline getirdik. Vatandaşlarımız bu hizmetten faydalanıyor. Haliyle çok da memnunlar. Anlayacağınız Seydişehir'de eski diye bir şey bırakmadık. İlçede her şey yenilendi” dedi.



KALİTE STANDARTI YÜKSEK TESİS OLACAK

Seydişehir'e termal tesisi kazandırmak için çalışmaları aralıksız sürdürdüklerini konuşmalarına ekleyen Tutal, iki noktada kuyu açtıklarını söyledi. “Kuyuların bulunduğu noktada mera arazileri vardı. 350 bin metrekarelik alanı dönüştürme amaçlı aldık. Projesini yaptık. Başkalarının otel yatırımı yapmasını beklemeden, Termal Sosyal tesisi temeli atacağız” diyen Tutal, şunları kaydetti: “Standartı yüksek tutacağız. Türkiye'de olmayanı başaracağız. Tesisin içinde karbonmonoksit kazı küvetleri de dahil olacak. Hafriyatı bitmek üzere. Gelecek yıl bu vakitlerde bir aksilik çıkmazsa çalışma bitecek. Otel yatırımcıları ile de görüşmeyi ihmal etmiyoruz. İmar çalışmalarını yaptık. Suyu atlatıyoruz, bir yandan da yatırımcıları hazır hale getiriyoruz. İlçemizdeki suyun analizini de yaptık. Su, Türkiye'deki ender sular arasında yer alıyor. Hem içme hem de kaplıca amaçlı kullanılabiliyor. Dahili ve harici hastalıkların tedavisinde kullanılabilen su, bölge için çok önemli.”  



CADDELERİ İLE ÖRNEK İLÇE: SEYDİŞEHİR

Seyid Harun'un etrafının açılmasının kendileri için büyük proje olduğunu ifade eden Başkan Tutal, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Konya Büyükşehir Belediyesi ile birlikte çalıştık. Şuan itibariyle kamulaştırmanın yüzde 80'ini tamamladık. Önümüzdeki günlerde yıkım ve temizlik işlemlerine başlayacağız. Eski garaj,  şehrin merkezindeydi. 12 bin metrekarelik alan özel sektöre aitti. Garaj taşınalı 27 yıl olmuştu. Her gelen belediye başkanı alan ile ilgili çalışmalar yapacağını söyledi. Şahıs mülkiyetleri hamur halinde. Biz, oraları ayıkladık.  Meydan, iş yerleri, konut şehre modern bir görüntü kazandıracak. Ayrıca Konya'dan girin Seydişehir şehir merkezi ve Bozkır dahil olmak üzere; bütün caddeleri prestijli cadde yaptık. Ana cadde asfaltlarının tamamını yeniledik.  Kamu kurum kuruluşlarına binaların yapılması hususunda arsa tahsis ettik. 6 köyde kilitli taş döşemesi yapıyoruz. Büyükşehir'den gelen taştan daha fazlasını ihale ile alıp, farklı noktalara da döşemeler yaptırıyoruz. Gelecek yılın sonunda Seydişehir'in hiçbir noktasında asfaltsız ve kilitli taşsız yol kalmayacak. Program dahilinde gidiyoruz. 2 buçuk milyon civarında taş döşedik. Yıl sonuna kadar hedefimiz 3 milyon."

GENEL MERKEZİMİZİN DİKKATİNİ ÇEKTİK

Alt yapı yatırımlarının yanı sıra ilçede gençler, yaşlılar ve ihtiyaç sahipleri için de çalışmalar yürüttüklerini aktaran Başkan Tutal, "Gençlik merkezimiz bitti. Hanımlar lokali ve şehir konağına yer verdik. İlçe tarıma ve SGK'ya yer verdik. Bunların yatırımdan çıkması için çalışıyoruz. Çevre düzenlemelerini sürdürüyoruz. Seydişehir'in çehresini değiştirdik" diye konuştu. Seçim beyannamesinde yer alan ve dokunmadıkları konunun kalmadığını aktaran Tutal, şu ifadeler ile konuşmasını noktaladı:  "Tüm bunların yanı sıra sosyal ve kültürel çalışmaları da aksatmıyoruz. Sportif çalışmalarımız iyi. Spor Toto'dan 4 sahalık bir destek aldık. Bugün kasabalara onuncu sahayı yapıyoruz. Sahaların bir kısmını geçen yıl bir kısmını da bu yıl teslim ettik. Kasabalarımıza sentetik çim saha kazandırdık. Lisanslı sporcu sayımız 67'ydi. Şuan 11 dalda bin 545 lisanslı sporcumuz var. Atıcılık, binicilik, yüzücülük dahil. Lisanslı olmayan bir o kadar öğrencimiz de bulunuyor. 2 spor kulübümüz var. Birinci ligde voleybol takımımız mücadele ediyor. Amatör sporlarda belediyeler, ciddi eğilim içinde olmalı. Gençleri; internet kafelerden, kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için tüm bunların eksiksiz bir şekilde yapılması gerekiyor. 400 civarında futbolcumuz var. Büyük bir proje hazırlıyoruz. İlçemizin merkezinde Bankalar Caddesi yer alır. 4 katlı bir binanın bir katını kiraladık, geriye kalanını ise satın aldık. Bu binalar, bataklıktı. Kumar oynanan kahvehalerdi. Boşalttık. Binanın bakım ve onarımlarını yapıyoruz. Etüd merkezi şeklinde yapacağız. Gençler gelecek, ihtiyacını giderecek. Küçük sportif faaliyetlerini yapacaklar. Derslerine yardımcı olabilmek adına öğretmenler de tutacağız. Yaz kampları yaptık. Bir grup öğrenciyi yakın zamanda Nevşehir'e göndereceğiz. 11. sınıf öğrencilerini Çanakkale'ye götürüyoruz. İlçe ölçeğinde yarışmalar, kitap fuarları yapıyoruz. 6 gün süren bir Kalkınma Şöleni yaptık, beklediğimizin üzerinde katılımcı oldu. 25-30 bin insan her akşam Seydişer'e geldi. Yağlı güreşler yaptık. 34 baş pehlivanı şölene davet ettik. 220 güreşci katıldı. İlk kez bu etkinlikleri yaptık. Yağlı güreşi, Konya'da oturtmak istiyoruz. Yağlı güreş denilince akla “Seydişehir Kuğulu Güreşleri” gelmeli. Şöleni geleneksel hale getirmek amacımız. 1982 yılında biten, harabe şeklinde olan kapalı spor salonu vardı. Mülkiyeti bize ait olmamasına rağmen bir milyon 50 bin para harcayarak, yeni görünüm kazandırdık. İlçe bazında küçük bir para değil. Yeni bölmeler ekledik. İskelet dışında herşeyi değiştirdik. Ayrı ayrı alanları var. Kardeşhane herkes sportif faaliyetini yapıyor. Eğitimciyim, bu anlamda gençlere yönelik sayısız etkinlik yaptık. Yapılan anketlere bakılınca en büyük destekçim, gençler. Bu, genel merkezimizin bile dikkatini çekti."

EMRE ÖZGÜL

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlçeler Haberleri