Seyda Muhammed Konyevi vefat etti

Türkiye'nin ve Konya'nın tanınmış alimlerinden, Nakşibendi mürşidlerinden Seyda Muhammed Konyevi vefat etti. Konyevi'nin vefatı, sevenlerini ve talebelerini üzdü.

Türkiye'nin ve Konya'nın tanınmış alimlerinden, Nakşibendi mürşidlerinden Seyda Muhammed Konyevi vefat etti. Konyevi'nin vefatı, sevenlerini ve talebelerini üzdü. Rahatsızlığı sebebiyle İstanbul'da bir hastanede tedavi gören Seyda Muhammed Konyevi, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak 80 yaşında vefat etti. Konyevi'nin naaşı, öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Kayacık Mezarlığı'ndaki aile kabristanlığına defnedilecek. Merhaba Gazetesi olarak biz de merhuma Allah'tan rahmet diler, acılı ailesine de sabr-ı cemil niyaz ederiz.

MUHAMMED KONYEVİ KİMDİR?

Muhammed Konyevi, miladi 1942 yılında Mardin ilinin merkezine bağlı Konaklı köyünde doğdu.

Seyda Muhammed Konyevi, anne tarafından Hz. Ömer radıyallahu anh'ın soyundandır. Dört yaşında iken Kur'an-ı Kerim'i öğrenen Konyevi, ve hatmetti. İlim, marifet öğrenmeye ve çeşitli maharetler kazanmaya başladı. İlim tahsiline başlamadan önce bir süre kendi keçilerine çobanlık yaptı. Seyda-i Konyevi (ks) daha küçük yaşlardayken bile cemaati kaçırmazdı. Keskin zekası birçok kimsenin dikkatini çekmişti. Akrabaları onun okuyup öğretmen olmasını isterken o ilim uğruna bir medreseye yerleşti. Seyda hazretlerinin 40'ı geçkin kitabı yayınlanmış olup şu anda sadece 34 tanesinin basımı yapılmaktadır.

EYYÜB KARAKUZU

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri