Sevinç öğretmen kütüphane kurdu

Öğretmen Sevinç Şahin tarafından başlatılan kitap kampanyası büyük yankı uyandırdı. Kampanya kapsamında 2 ayda bin 500'ye yakın kitap toplandı. Kampanya sayesinde okula bir kütüphane kazandırıldı

Yunak’ta görev yapan Kuyubaşı Mahallesi İlkokulu Öğretmeni Sevinç Şahin'in iki ay önce sosyal medya üzerinden kitap kampanyası başlattı. Kampanya sayesinde köy okuluna bir kütüphane kazandırıldı. Kuyubaşı Mahallesi İlkokulu'nda kurulan kütüphanenin açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Törene Yunak Kaymakamı Ahmet Altun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Serkan Ay, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri M.Ali Tokdemir ve Taner Uğraş, Milliyetçi Hareket Partisi Yunak İlçe Başkanı Ali Köker, Yunak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Bekir Coşkun, Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni Ahmet Özel, Yunak Halk Eğitim Müdürü Süleyman Yıldırım, okul müdürleri , öğretmenler ve çok sayıda köy halkı katıldı.

ÖĞRENCİLER KÜTÜPHANEYE KAVUŞTU

Yunak Kuyubaşı Köyü’nde eğitim gören öğrencilerin ihtiyaç duyduğu hikaye, roman, yardımcı ve kaynak kitapların temin edilmesi ile öğrencilere kitabı sevdirmek ve kitap okuma alışkanlığının kazandırılmasının hedeflendiği 'Bir Kitap Bir Dostluk' projesi kapsamında İlkokulu Müdürü Sevinç Şahin ve öğrencilerinin uzun süren tadilat ve onarım çalışmaları sonrası okul içerisinde bulunan bir sınıf kütüphane haline getirildi. Kütüphane modern bir görünümüne kavuşturularak köyde eğitim gören öğrencilerin hizmetine sunuldu.Yunak bölge genelinden, Akşehir'den ve farklı bir çok ilden destek gören kampanya ile okulun önce kütüphane odası hazırlandı. Daha sonra da hikaye, şiir, roman, yardımcı kitaplar ve çocuk kitaplarından oluşan 1300 eser yardımseverler tarafından köy okuluna hediye edildi.

2 AYDA BİN 300 KİTAP TOPLANDI

İnternet üzerinden yaklaşık iki ayda bin 300 adet kitap toplandığını belirten kampanyanın mimarı Sevinç Şahin, öğrencilere kütüphane kurulması için verilen sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Bölgemizin dört bir yanından insanların bu mutluluğa ortak olduğunu ifade eden Şahin, “Okulumuzun kütüphanesinin olmaması bizleri üzüyordu. Öğrencilerin daha rahat bilgiye ulaşmaları ve kitap okuma alışkanlığının kazandırılması için sosyal medya üzerinden kampanya başlattık. Bölgemizin dört bir yanından insanlar kitapları bize ulaştırmak için çırpındı. Sözümüzü tuttuğumuz için çocuklar da bizde çok mutluyuz” diye konuştu. Gönderilen kitaplar için yardımseverlere teşekkür eden öğrenciler kütüphaneye kavuştukları için mutlu olduklarını dile getirdiler.

KERİM ATICI merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri