Sessiz kalınıyor

Konya'da kaçak yollarla öğrenci barındıran merdiven altı yurtlardan şikayetler geldiği halde şikayetlerin yeterince dikkate alınmadığını söyleyen YURT-DER Başkanı Ahmet Kantemiz, "Şikayetler belli yerlerde atıl bırakılıyor" dedi

Özel Yurtlar Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (YURT-DER) sektörde yaşanan sıkıntıları dile getirmek için Konya Gazeteciler Cemiyeti (KGC)'de bir basın toplantısı düzenledi. Dernek Başkanı Ahmet Kantemiz, Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında kalan öğrencilere devlet tarafından tanınan imkânların özel yurtlarda kalan öğrencilere de tanınmasını istedi. Devlet yurtları ile özel yurtlar arasındaki eşitsizliğin arttığını belirten Kantemiz, aynı zamanda birçok özel yurdun kapanmaya mahkum hale geldiğini de söyledi.

ŞİKAYETLER DİKKATE ALINMIYOR

KYK'da kalan öğrencilerin devlete aylık masrafının bin 300 TL civarında olduğunu ifade eden Başkan Kantemiz, özel yurtların aynı hizmeti 500-600 TL'ye verebileceğini iddia etti. Tüm yasal düzenlemelere rağmen bazı merdiven altı yurtların faaliyetlerini sürdürdüklerini tespit ettiklerini dile getiren Kantemiz, konuşmasını daha sonra şöyle sürdürdü: "Devletin sektörle ilgili yasal düzenlemeleri yaparken çok hassas davranarak devlet karşıtı zararlı yapılarla ve örgütlerle ilişkisi , irtibatı tespit edilen yurtlarla ilgili kesin ve ağır yükümlülükler getirerek; ayrıca ruhsatsız, her türmü denetimden uzak olarak faaliyet gösteren merdiven altı olarak tabir ettiğimiz yurt gibi faaliyet gösteren ama yurt olmayan kaçak olarak faaliyet gösteren ve öğrenci barındıran yerlerin hala faaliyetlerine devam ettiği tarafımızdan gözlenmektedir. Bu konuda yapılan şikayetler belli yerlerde atıl bırakılıyor. Haklarında herhangi bir işlem yapılmamakta olması bunun yanında resmi özel öğrenci yurtlarında yapılan denetimlerde her şey inceden inceye denetlenirken kaçak öğrenci barındıran yerlerin çok rahat bir şekilde çalışmaya devam etmesi bizleri üzüyor."

VAKIFLARA BAĞLI YURTLARA EKSTRA PARA VERİLİYOR

Kredi Yurtlar Kurumu bütçesinden devletin bazı vakıf ve derneklere bağlı yurtlara yemek yardımı altında öğrenci başına 400 lira civarında aylık ödeme yaptığını aktaran Kantemiz, yaklaşık 255 vakıf ve 388 derneğe bağlı yurtlarda kalan öğrencilere yapılan bu orantısız yardımın yurtlar ve öğrenciler arasında da eşitsizlik oluşturduğunu kaydetti. Kantemiz, şunları kaydederek konuşmasına son noktaladı: "Özel yurtlar olarak bizim önerdiğimiz ve benzeri çözümlerle devlet, halen can çekişmekte olan ve kapanma tehlikesi ile karşı karşıya kalan özel öğrenci yurtlarının ayakta kalmasına, desteklenmesine ve gelişmesine katkı sağlamış olacak hem de KYK yurtlarında öğrenci maliyetlerini önemli ölçüde düşürdüğü gibi vergi gelirinde de önemli bir artış sağlayacaktır."

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri