Sertay Gürsu Selçuk’ta

Torku Selçuk Üniversitesi yeni sezon için beklenen adımı attı ve ilk olarak antrenör Ayhan Kalyoncu ile anlaştı. Sarı-mavililer basketbol liginin yetenekli isimlerinden Sertay Gürsu ile 1 yıllık sözleşme imzaladı

Torku Selçuk Üniversitesi yeni sezon için güçlü bir kadro kurabilmek için kolları sıvadı. İlk aşamada Ayhan kalyoncu ile sözleşme imzalayan sarı-mavililer dış transferde Banvit’ten Sertay Gürsu ile anlaştı. Yeni transfer Sertay Gürsu 1987 İstanbul doğumlu. 1.92 boyundaki genç oyuncu forvet mevkiinde oynuyor. Bir yıl önce formasını giydiği FMV Işıkspor Kulübünde başarılı maçlar çıkararak dikkatleri üzerine çeken Sertay, Mavi Kupa 2008de Haliç üniversitesi kadrosunda yer almıştı. Genç basketbolcu özellikle Haliç üniversitesinin Aydın üniversitesini 129 90 mağlup ettiği karşılaşmada, rakip potaya gönderdiği 111 sayıyla bir anda basketbol otoritelerinin dikkatini çekmişti. Bu performansıyla turnuvada sayı kralı olan Sertay Gürsu, FMV Işıkspor formasıyla Türkiye Basketbol 2. Liginde 23 maçta ortalama 32:23 süre alarak, 18.70 sayı, 3.7 ribaund ve 2.6 asist istatistikleriyle oynamıştı. Bu çıkışı ile Beko Basketbol ligi takımlarından Banvit’e transfer olan Sertay Gürsu burada da aldığı sürelerde attığı kritik sayılarla takımının başarısında rol almıştı.

Torku Selçuk Üniversitesi yönetim kurulu yeni sezon için uzun bir süreden bu yana sessizce sürdürdüğü çalışmalarını sonlandırıyor. Sarı-mavili kulübün Başkanı Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Kürşat Turgut yeni sezon için ilk imzanın baş antrenör olarak kendisi ile her konuda tam anlaşma sağlanan Ayhan Kalyoncu ile atıldığını açıkladı.
Başkan Kürşat Turgut camia olarak geçen sezon başarılı bir sezon yaşadıklarını ancak play-offtan döndüklerini hatırlattı. Bu sezon işi baştan sıkı tutarak mutlu sona ulaşmak istediklerini söyleyen Başkan Turgut; “Yeni dönem için önce önümüzdeki haftalarda yapacağımız olağan genel kurul için yönetim kadromuzu güçlendirmek istiyoruz. Bu arada mevcut yönetim ile de transfer görüşmelerimizi aralıksız sürdürüyoruz. İlk aşamada Türk basketbolunun güçlü sevilen sayılan çalışkan ismi Ayhan Kalyoncu ile anlaştık. Yeni antrenörümüz ile her konuda anlaştık ve transfer görüşmelerine başladık. Bu sezon Konya ile yine kenetlenerek mutlu sona ulaşacağız” dedi.
AYHAN KALYONCU KİMDİR
İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi mezunu olan Kalyoncu Erdemir, Karşıyaka ve Pertevniyal takımlarında basketbol oynadıktan sonra geçirdiği sakatlık nedeni ile faal sporculuk yaşamını erken bitirmek zorunda kaldı. Daha sonra Oyak Raenault, TOFAŞ, Erdemir ve Karşıyaka A takımlarında Baş antrenörlük yapan Kalyoncu 1996 yılında Tofaş ile Avrupa Koraç Kupası finali, 1988 yılında Türkiye lig şampiyonluğu, Türkiye Kupası şampiyonluğu yine TOFAŞ ile Cumhurbaşkanlığı Şampiyonluğu, 1999 sezonunda Türkiye Lig şampiyonluğu ve Türkiye kupası şampiyonluğunu kazanmış 1999 yılında Türkiye’nin en istikbal vadeden antrenörü seçilmiş ve ABD’ ye gönderilerek 2 ay eğitim almıştır.
2002-2005 yılları arasında B Milli takım yardımcı antrenörlüğü yapan Ayhan Kalyoncu, 2005 yılında da UNIVERSIAD Dünya Üniversiteler arası Olimpiyatlarında Milli takım ile Dünya 6. lığını kazanmıştır. Kalyoncu Mehmet Okur, Serkan Erdoğan, Alper Yılmaz, Ender Arslan, Cüneyt Erdem, Asım Pars, Mehmet Yağmur, Oğuz Savaş, Tufan Ersöz, Arda Vekiloğlu, Murat Can Güler, Fatih Solak, Bekir Yaramgüme, Engin Atsür, Nedim Yücel ve Onur Aydın gibi yıldızları da çalıştırmıştır.  

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri