Sert söylemler oy kaybettirdi

Siyasi partiler, seçimin ardından sonuçların belli olmasıyla parti teşkilatları ve karar organlarında sonuçları masaya yatırdı. Parti teşkilatları, seçim döneminde kullanılan sert söylemlerin kaybetmeye yol açtığına dikkat çekiyor. 

Partiler hatalarını sistematik bir şekilde tek tek ele alıyor. İktidar partisi AK Parti’de seçim sonrası değerlendirme toplantılarına başlayarak, sonucun faturasını çıkarmaya çalışıyor. AK Parti’nin üst karar organları, parti teşkilatlarından aldıkları bilgiyi genel merkezlerinde yetkili birimlere iletiyor. Alınan ilk sonuçlara göre Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın partili sıfatıyla meydanlarda olması ters tepti.

SERT SÖYLEMLER OY KAYBETTİRDİ

AKP teşkilatları büyükşehirde ve diğer illerde yaşanan mağlubiyeti ittifak başta olmak üzere Erdoğan’ın sert tavrına bağladı. Erdoğan’ın 52 il ve 102 bölgede miting yapmasının seçmende ters tepki oluşturduğunu belirten parti teşkilatları, seçim döneminde kullanılan sert söylemlerin kaybetmeye yol açtığına dikkat çekiyor. 

AKP teşkilatının genel merkezleri için hazırladığı ilk bilgide, Erdoğan’ın ilk kez belediyeler için cumhurbaşkanı sıfatıyla oy istemesinin vatandaşta ters teptiği de kaydediliyor. AK Parti’de üst düzey yöneticilerin ve bölge sorumlularının teşkilatlardan aldıkları bilgileri üst karar organlarında gündeme getireceği belirtiliyor.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (4)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri