Serkan Tören: Daha Fazla Türk Polis Olsaydı Nsu Cinayetleri Olmayabilirdi

Almanya'da Federal Milletvekili Serkan Tören seçim öncesi yaptığı açıklamada kamu kuruluşlarında göçmen istihdam etmenin önemine değindi.

Almanya'da Federal Milletvekili Serkan Tören seçim öncesi yaptığı açıklamada kamu kuruluşlarında göçmen istihdam etmenin önemine değindi. Tören, “NSU terör örgütünün cinayet işlediği dönemde daha fazla göçmen polis olsaydı gelişmeler çok daha farklı olabilirdi.” dedi. NSU Meclis Araştırma Komisyonu’nda da görev alan Tören, NSU öneri raporunda yer alan 47 maddeden üçünün de bunun altını çizdiğini dile getirdi.

Söz konusu maddelerde kamu dairelerinde daha fazla göçmen bulundurma, polis eğitimini kültürler arası hale getirme, can kaybı ve yaralama gibi şiddet içeren tüm suçların ırkçılık ve aşrı sağcılıkla bağlantılı olup olmadığı yönünde araştırılması isteniyor. Herkesin aynı düşüncede olmasının olayların kötü seyretmesine neden olduğuna vurgu yapan Tören, “Federal Meclis Başkanı Lammert’inde önerisiyle tüm partilerin anlaştığı 47 maddelik öneri paketi hükümet kim olursa olsun yeni mecliste oylamaya sunularak karar çıkarılacak. Kabul edilmeme riski yok. Çünkü bu öneri paketini tüm partiler kabul etti. Bu saatten sonra bir parti vazgeçemez.” dedi.

Silahla işlenen suçlar sonrası devamlı gündeme gelen avcılık kulüplerinde aşırı sağcıların olduğu iddialarına da değinen Tören, bu gibi kulüplerin aşırı sağcı ve ırkçı barındırma lüksünün olmadığını söyledi. Tören, “Bugün itibarı ile Almanya’da bu tür derneklerde 3 milyona yakın üye var. Bu üyelerin derneklerin geleceği açısından aşırı sağa müsaade edeceğini sanmıyorum. Zaten buraya üye olmak ve silah atışı yapmak isteyenler önceden suç işlememiş olmak gibi birçok kriteri yerine getirmek zorunda. Orada yapılan çalışmalar olumlu ve geleneksel çalışmalar. Özellikle gençler disiplinli olmayı öğreniyorlar. Diğer taraftan avcıların yaptıkları çalışmalar da çok önemli.” şeklinde konuştu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri