Serkan takımını umutlandırdı

Ligde kalma adına önemli Alanyaspor deplasmanından galibiyetle ayrılan Atiker Konyaspor’da kaleci Serkan yaptığı kurtarışlarla 3 puanın mimarı oldu.

Ligde kalma adına önemli  Alanyaspor deplasmanından galibiyetle ayrılan Atiker Konyaspor’da kaleci Serkan yaptığı kurtarışlarla 3 puanın mimarı oldu. Kaleci Serkan Kırıntılı ligde en fazla kurtarış yapan kaleci olarak zirvede yer alırken yeşil-beyazlı formayla Avrupa’da da haftanın kalecisi olmuştu   

Atiker Konyaspor bu sezon deplasmanda ilk galibiyetini aldı. Puanını 20 yapan yeşil-beyazlı ekip kümede kalma adına çok önemli bir 3 puan aldı.  

Yeşil-beyazlı ekibin galibiyete uzanmasına kaleci Serkan Kırıntılı biri penaltı olmak üzere yaptığı 13 kurtarışla en büyük katkıyı yaptı.

LİGİN ZİRVESİNDE

Serkan, Spor Toto Süper Lig'de 21 maçın tamamında ilk 11'de yer aldı ve 1890 dakika sahada aldı. Kalesinde 29 gol görmesine rağmen toplamda 21 maçta 87 kurtarış yaparak en çok kurtarış yapan kaleci durumunda. Ayrıca Serkan, 4 karşılaşmada da kalesini gole kapadı.

Alanyaspor maçının istatistikleri şu şekilde

AVRUPA’YA DA DAMGA VURMUŞTU

Serkan Kırıntılı sadece Süper Ligde değil Atiker Konyaspor’un 2016-2017sezonunda Avrupa’da oynadığı maçlarda da adından bahsettirerek haftanın kalecisi unvanını almıştı.  Başarılı kaleci Atiker Konyaspor’un tarihinde ilk kez   UEFA Avrupa Liginde mücadele ettiği sezonda haftanın kalecisi olmayı başarmıştı.   H grubunda mücadele eden ve ilk maçında Ukrayna'nın Shakhtar Donetsk takımına 1-0 mağlup olan Atiker Konyaspor’un deneyimli kalecisi, UEFA tarafından haftanın oyuncusu seçildi. 33

UEFA'nın resmi internet sitesinden açıklanan Avrupa Ligi'nde haftanın oyuncusu adayları arasında yer alan Serkan Kırıntılı, yapılan oylamanın ardından oyların yüzde 43'ünü alarak zirveye çıktı.

Feyenoordlu Karim El Ahmadi oyların yüzde 34'ünü elde ederek ikinci, Olympiakos'ta forma giyen Esteban Cambiasso ise oyların yüzde 8'ini alarak 3'üncü oldu.

FERHAT TÜRKOĞLU

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri