Serkan Özcan, “Bahçeli gündem değiştirmek için siyasal mühendislik yapmaya kalkışıyor”

Kanal 42’de yayınlanan Reaksiyon programında gazeteciler Rumeysa Zügül ve Muhammed Okur’un sorularını cevaplayan Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı aynı zamanda Parti Sözcüsü olan Serkan Özcan gündeme ilişkin açıklamalar yaptı.

Kanal 42’de yayınlanan Reaksiyon programında gazeteciler Rumeysa Zügül ve Muhammed Okur’un sorularını cevaplayan Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı aynı zamanda Parti Sözcüsü olan Serkan Özcan  olan Serkan Özcan gündeme ilişkin açıklamalar yaptı. Özcan, devlet bahçelinin HDP kapatılsın çağrısının Türkiye’de gerçek gündem olan ekonomiyi örtmek için oluşturulan suni gündem olduğunu söyledi.

Özcan şu ifadeleri kullandı: Türkiye’nin siyasetten başka, konuşmaktan ve özgürlükten başka hiçbir yolu yok. Parti kapatılması meselesi, bizim esastan karşı olduğumuz bir meseledir. Türkiye’nin gündemi yoksulluktur. Türkiye’nin gündemi kısa çalışma ödeneği ile, bin yüz elli lira ile evini geçindirmek zorunda kalan vatandaştır, açlık sınırının altına düşmüş asgari ücrettir, tarlasına ekecek tohumu gübreyi alamayan çiftçidir. Türkiye’nin gündeminin böyle olduğunu görüp, yön değiştirmek, gündemi değiştirmek aklınca siyasal mühendislik yapmak için parti kapatmayı falan yeniden gündeme almayı, hasmane düşmanca bir söylemi benimsemeyi herkesin reddediyor olması lazım. Bugün bu konuların açılmasının sebebi Türkiye’nin gerçek gündemini yani yakıcı işsizliğin, yoksulluğun konuşulmaması içindir.

FAİZE VERECEĞİNİZ PARAYI ESNAFA HİBE OLARAK VERİN”

Serkan Özcan esnafların ekonomik alanda zorlu süreçten geçtiğini söyledi ve esnafa hibe desteği yapılması gerektiğini ifade etti. “Faize vereceğiniz desteği esnafa hibe olarak verin” ifadesini kullandı.

“Kredilere altı ay ödemesiz demişlerdi, o altı ay geçti şimdi dükkanlar kapalı, ne yapacak şimdi bu esnaf? Nasıl ödeyecek esnaf bu borcu? Bu nedenle, faizli kredi vermek yerine, esnafa doğrudan hibe desteği yap dedik. Bu hibe desteğini verecek kadar gücü var mı diye sorulacak olursa da, şunu sormak lazım. Bütçede 245 milyar lira açık veriyorsun, 180 milyar lirasını faize veriyorsun. Neden 180 milyar lirayı faize ayırır hale getirdiniz? 2015-2016 yıllarında bütçe açığı Türkiye’de bütçe açığı 25-30 milyar lira düzeyindeydi, şimdi bütçe açığı 10 katına çıkmış. Bütçe açığı 245 milyar liraya çıkmış olmasına rağmen 180 milyar lirası faize veriliyor. Faize vereceğine esnafa vereceksin, faizciye vereceğine çiftçiye vereceksin. Bu sorunun cevabını versinler, elbette bu ülkenin o kaynağı vardı ama bu kaynağı vatandaşa vermek yerine faizcilere veren bir akılla karşı karşıyayız.

PANDEMİ SÜRECİ ŞEFFAF YÖNETİLMİYOR”

Özcan Türkiye’de koronavirüs sürecinin de şeffaf şekilde yönetilmediğini, rakamların saklandığını iddia ederek şunları söyledi:

“Gerçek vaka rakamlarını sakladılar, bakın bu siyasi değil insani açıdan büyük bir vehamettir. Çünkü o rakamları sakladığınızda insanların alacağı önlemlerin etkisini azaltıyorsunuz, insanlar tedbir almıyorlar. Avrupa’da onbinler, yüzbinler diye rakamlar açıklanıyor bizde açıklanan rakamlar bin, iki bin, üç bin. Yani inanmayan bir çok insan da vardı buna ama bir çok insan da devlet herhalde bize yalan söyleyecek değildir diyerek o rakamları baz alarak bir hayat yaşadı. Bakın yaz aylarından sonra Türkiye’de ne oldu, pandemi resmen patladı, artık her gün yüzlerce insanımızı kaybediyoruz. Orda burda düşman aramaya gerek yok, düşman sizin beyninizde. Şu şeffaflık meselesinden niye bu kadar uzak duruyorsunuz? Hatası yanlışı olmayan şeffaflıktan korkar mı? Yalan söyleyen şeffaflıktan korkar. Böyle devlet yönetilmez, bu rakamları sakladınız diye hiçbir şey daha iyi olmadı.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri