Serindağ: Tampon Bölge Işid İçin

CHP Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ, "Tampon bölge ile Türkiye aslında Esed’ı hedef alıyor. Hedef IŞİD’se tampon bölgede uçuşa yasak bölgeyi niye istiyorsunuz? IŞİD’in uçağı olmadığına göre yasak Suriye uçakları için. Esed...

CHP Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ, "Tampon bölge ile Türkiye aslında Esed’ı hedef alıyor. Hedef IŞİD’se tampon bölgede uçuşa yasak bölgeyi niye istiyorsunuz? IŞİD’in uçağı olmadığına göre yasak Suriye uçakları için. Esed müdahale edemesin diye. Amaç, IŞİD, Nusra gibi terör örgütlerini güvenli bir bölgeye kavuşturarak Esed’e karşı çalıştırmak." dedi.

Katıldığı bir televizyon programında gündemi değerlendiren CHP Milletvekili Ali Serindağ, oluşturulmak istenen tampon bölge ile IŞİD, Nusra gibi terör örgütlerini güvenli bir bölgeye kavuşturarak Esed’e karşı çalıştırmak olduğunu söyledi. Serindağ, "Türkiye, Esed’e karşı kim olursa olsun herkesi desteklerim dedi, bugün bunun bedelini ödüyor. ABD Dışişleri Bakanı Kery 'çürük elma var' derken Türkiye’yi tarif ediyor. Türkiye’nin ne yapacağını başka ülkelerin dışişleri bakanından öğreniyoruz. Bu Türkiye için küçük düşürücü bir durumdur." diye konuştu.

"Hedef IŞİD ise tampon bölgede uçuşa yasak bölgeyi niye istiyorsunuz?" diye soran Serindağ, şunları kaydetti: "IŞİD’in uçağı olmadığına göre yasak Suriye uçakları için. Esed müdahale edemesin diye. Amaç, IŞİD ve Nusra gibi terör örgütlerini güvenli bir bölgeye kavuşturarak, Esed’e karşı çalıştırmak. Asıl hesap bu. Bunun üzerinden de Esed’i devirmek. Ancak öyle anlaşılıyor ki Türkiye bu konuda da yalnız. ABD, kendi büyükelçisi Libya’da linç edildikten sonra politikasını değiştirmeye başladı. BM Güvenlik Konseyi’nin yabancı savaşçıların akış planını değiştirmesi ve herkesi bunu uygulamaya zorlaması da bunun sonucu. Bu ne anlama geliyor? Türkiye sınırlarını kontrol altına alacak. Yabancı savaşçıların Suriye girişini engelleyecek."

AK Parti'nin Türkiye’yi artık yönetemediğini, olayların peşinden sürüklendiğini vurgulayan Serindağ, AK Parti'nin sürekli gündem değiştirdiğine dikkat çekti. AK Parti'nin sürekli gündem değiştirmekten vazgeçmesi gerektiğini söyleyen Serindağ, "İç politikada hiç yeri yokken kılık kıyafet gündeme taşındı. Eğitimi iyileştirmek, başarıyı yükseltmek yerine kılık kıyafetle uğraşılıyor. AKP gizli gündemini, sırası geldikçe kendi ifadeleriyle hazmettire hazmettire gündeme sokuyor. TBMM işlevsiz bırakıldı. Hükümet aklını başına almalı. Sükunet için gizli ajandasını kullanmaktan vazgeçmelidir." uyarısında bulundu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri